Slavlje igrača Lestera
Slavlje igrača Lestera

Da se smrzneš od Partizanovih mogućih rivala: Lester, Marselj, PSV, Seltik... Sparta bi bila bingo

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 20:54

Mogući obračun sa Fenerom, čekaju se raspleti u ostalim grupama

Partizan se nije proslavio u poslednjoj utakmici protiv Anortozisa, ali je remijem odradio posao i stigao do proleća u Evropi, tačnije baraža za osminu finala Liga Konferencija. Imaće dovoljno vremena izabranici Aleksandra Stanojevića da podignu formu, jer ih sredinom februara očekuje pravi pakao. I nesumnjivo najjači evropski test u ovoj takmičarskoj godini.

Humska će dočekati spektakl jer je poznato osam potencijalnih rivala Sparta Prag, PSV, Lester, Fenerbahče, Marselj, Midtjiland, Seltik ili Rapid. Odnosno timovi koji su završili Ligu Evrope na trećem mestu.

Izabrane vesti

Beograd bi u februaru mogao da vidi i veliku ekipu iz Premijer Lige. Porazom u Napolju Lester je završio grupu na trećoj poziciji. Sigurno je da će Lisice predstavljati verovatno i prvog favorita za osvajanje trećeg UEFA takmičenja. Posebno što će Lester morati da se vadi, jer su u grupi sa Spartakom i Napolijem završili na trećoj poziciji.

Duel sa škotskim velikanom Seltikom predstavljao bi istinski spektakl za Grobare i podsećanje na epske mečeve iz 1989. godine u okviru Kupa Kupova. Bili su to dueli koji su ostali u pamćenju navijačima crno-belih. Crno-beli su dobili prvi meč (2:1), a potom su odbranili prednost na Seltik Parku (5:4). I to na kakav način . Kasnim golom Stefana Šćepovića klub iz Humske je ozvojevao jedan od najdražih prolaza u 20. veku.

Crno-bele bi evropski put ponovo mogao da odvede na Bosfor. I pre ovog kola znalo se da će Fenerbahče grupu u Ligi Evrope završiti na trećem mestu, iza Olimpijakosa i Ajntrahta, a ispred belgijskog Antverpena.

Klub iz azijskog dela Istanbula ove sezone igra vrlo promenljivo. Istina u turskoj zauzimaju zadovoljavajuću treću poziciju, ali već imaju 12 bodova manje od lidera Trabzona i teško će ove sezone biti konkurentni u borbi za titulu. U Evropi su imala neka vrlo dobro izdanja kao u Belgiji kada su pregazili Antverpen (3:0). Uspeli su da remiziraju sa Ajntrahtom u Nemačkoj, aali ih je skupo koštao poraz od Olimpijakosa na domaćem bunjištu. Zvezda tima je Mergim Beriša. Tu su poznati Luis Gustavo i Slovenac Mika Zajc.

Gledajući učinak poslednjih godina i ostale potencijalne rivale u Humskoj bi verovatno bilii zadovoljni ukoliko bi ih žreb spojio sa praškom Spartom. Češki klub je prethodnih godina bio u debeloj senci velikog rivala Slavije. Tek u prošloj sezoni je pokazao znake života i domogao se drugog mesta. Solidno tim sa Letne odigrao grupnu fazu. Uspeo je da ispred Brondbija obezbedi nastavqak igranja u Evropi. Osvojili su sedam bodova, uspeli da na svom bunjištu savladaju Brondbi i Rendžers. Lion je bio nedodirljiv.

Imao je veliku šansu PSV da dođe do druge pozicije u grupi, ali je večeras pao u San Sebastijanu. I to prilično rutinski. Na kraju su Filispovci završili iza Monaka i baskijskog kluba. I pored toga PSV ima vrlo, vrlo jak sastav. Ofanzivno potentan. Trenutno imaju samo dva boda manje od Ajaksa (i bod manje od Fajenorda). Reč je o vrlo mladoj i ofanzivno potentnoj ekipi koja je na početku sezone nanela težak posao velikom rivalu iz Amsterdama.

Potencijalni rival crno-belih mogao bi da bude i protivnik Crvene zvezde u grupnoj fazi Midtjiland, kao i francuski Marselj, dok je mseto kao treći iz grupe u Ligi Evrope u šesnaestinu finala Lige konferencije obezbedio i Rapid iz Beča.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara