Ademir Santos postiže gol pored nemoćnog Dijega Alvesa (©Reuters)
Ademir Santos postiže gol pored nemoćnog Dijega Alvesa (©Reuters)

Da se zna ko je šampion: Flamengo nokautiran u Belo Orizonteu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.06.22. | 00:02

Brazilska Serija A: Atletiko Mineiro u velikom derbiju pobedio velikana iz Rija sa 2:0 pogocima Argentinca Fernandeza i Ademira

Probudio se šampion Brazila. U velikom derbiju Serije A, Atletiko Mineiro je pobedio Flamengo sa 2:0 i prekinuo seriju od četiri meča bez trijumfa. Posrtali su Hulk i drugovi ovog meseca, četiri meča bili bez trijumfa, ali u pravom trenutku su se vratili u pobednički ritam, pa i dalje drže priključak za sjajnim Palmeirasom, liderom Brazileiraa.

U duelu šampiona i vicešampiona zemlje fudbala, nije bilo mnogo prilika, ali su domaćini nošeni podrškom s tribina uspeli da postignu dva gola. Velikanu iz Rija ostaju brige. Ovo im je četvrti poraz u prethodnih pet kola. Ni smena Portugalca Paula Souze, dolazak Dorivala Žuniora, nije trgao uspavane zvezde crveno-crnih. Flamengo je bliži zoni ispadanje nego vrhu tabele, pa je jasno da se crno piše i privremenom sturčnjaku na klupi Flamenga i da bi uskoro velikan mogao da dovede novog stručnjaka.

Izabrane vesti

U prvom planu bilo je raspoloženi trio domaćina – Hulk, Ademir i Naćo Fernandez. Argentinski as, pojačanje prošle godine iz River Plejta, načeo je mrežu gostiju u 35. minutu. Posle udarca glavom Čileanca Eduarda Vargasa, iskusnom vezisti nije bilo teško da ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Utorak, 01.00: (2,95) Sao Paulo (3,20) Palmeiras (2,50)

Flamengo je napadao u nastavku, ali jalovo. Ne ide najboljem strelcu tima prethodnih godina, Gabrijelu Barbosu Gabigolu, nekoliko nedelja u timu nije bilo ni Urugvajca Đorđijana de Araskaeta. On se vratio u tim prošle nedelje protiv Kujabe, ali ni on nije pomogao tima iz Rio de Žaneira da izađe iz agonije.

Sve dileme oko pobednika rešio je Ademir u 85. minutu. Veći deo poslao obavio je veteran Hulk. Odlično je primio loptu i kao na tacni uposlio ovogodišnje pojačanje crno-belih iz gradskog rivala Amerike, kome nije bilo teško da matira drugi put Dijega Alvesa. Ademir je u nastavku zamenio Vargasa, a džoker trenera Antonija Mohameda Matijevića postigao je prvenac u dresu novog kluba.

Korintijans drži korak za liderom Palmeirasom. Timao je sada poravnat sa gradskim rivalom po broju bodova uz utakmicu više. Četa Vitora Pereire dobila je na svom stadionu Gojas sa 1:0 golom Fabija Santosa iz penala u 34. minutu.

Atletiko Paranaense je pobedio Koritibu u gostima sa 1:0 pogotkom iz penala u 10. minutu sudijske nadoknade. Mrežu domaćina sa 11 metara je zatresao defanzivac Kelven. Koritiba je završila meč sa devetoricom na terenu. Isključeni su Dijego Porfirio i Varli.

Izabranici trenera, nekadašnjeg selektora Brazila i Portugalije, Luisa Felipa Skolarija, pobednici Kopa Sudamerikane prošle godine, su prijatno iznenađenje u ovom šampionatu, na odličnom su četvrtom mestu, sa četri boda manje od lidera Palmeirasa.

Veliki kiks napravio je Internasional, koji je sa igračem više poražen od Botafoga u Porto Alegreu - 2:3. Posle isključenja Filipa Sampaja već u sedmom minutu meča, domaćin je vodi sa 2:0 pogocima Edenilsona iz penala i Bastosa. Tim iz Rija se nije predavao i uspeo je da dođe do tri boda. U nastavku je najbolji strelac tima Erison izjednačio. Domaćinima su poništena dva gola posle VAR-a.

Argentinac Garbijel Mersdo je postigao gol u finišu, činilo se za tri boda, ali ga je sudija poništio posle gledanja snimka. Igrao se 11. minut sudijske nadoknade. Sevnula je kontra gostiju iz Rija, a Ugo je pogodio za pobedu povratnika u Seriju A posle četiri vezana poraza. Meč je trajao 105 minuta. Popustili su živci domaćinima, pa je u poslednjim trenucima meča u svlačionicu poslat Mersado. Argentinac je dobio direktan crveni karton.

BRAZIL 1 – 13. KOLO

Subota

Kujaba - Seara 0:0

Nedelja

Santos - Bragantino 2:2 (2:1)

/Baptistao 17, 36 - Hjoran 45+1, Kandido 71/

Atletiko Mineiro – Flaamengo 2:0 (1:0)

/Fernandez 35, Ademir 85/

Korintijans – Gojas 1:0 (1:0)

/Fabio Santos 34pen/

Koritiba – Atletiko PR 0:1 (0:0)

/Kelven 90+10pen/

Atletiko GO – Žuventud 3:1 (0:1)

/Ajrton 59, Rato 63, Leo Fereira 83 – Soares 23/

Fortaleza – Amerika Mineiro 1:0 (1:0)

/Jago Pikaču 43/

Internasional – Botafogo 2:3 (2:1)

/Edenislon 9, Bastos 14 , Vinisijus Lopes 19, Erison 59, Ugo 90+11/

Fluminense – Avai 2:0 (1:0)

/Kano 5, Martins 72/

Utorak

01.00: (2,95) Sao Paulo (3,20) Palmeiras (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilFlamengoAtletiko MineiroHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara