Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Dalić: Ja sam kriv, nemamo ideju u napadu

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 23:32

"Moramo da gledamo kako da se podignemo, to je najvažnije, da ovo prebrodimo, da se saberemo, to je za nas biti ili ne biti“, rekao je selektor Hrvatske

Upalile su se crvene lampice u taboru Srbije, ali i kod komšija Hrvata. Posle dva vezana poraza od Turske i Osijeku i Velsa u Kardifu, treća selekcija sa Mundijala u Kataru je skliznula na treće mesto, pa sada ne zavisi sve od nje.

Problem sa napadačima bio je evidentan, samo gola za 180 minuta. Marko Livaja je rekao zbogom Kockastima, povređen je Andrej Kramarić. Nije bilo ni Ivana Perišića, Luka Modrić nije u formi, malo igra u Realu ove sezone.

Izabrane vesti

Selektor Zlatko Dalić preuzeo je odgovonost na sebe.

Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji, agresivniji, s više želje. Imamo problem napred, bez ideje za gol, dve utakmice koje su nas dovele u jako tešku situaciju da zavisimo o drugima. Kao i uvek, preuzimam krivicu", rekao je Dalić, prenosi portal germanijak.hr.

Napravio je selektor tri promene u početnih 11 u odnosu na meč u Osijeku protiv Turske (0:1). Juranović je bio na desnom beku.

"Nismo imali agresiju, mislim da smo imali to s njegove strane, ali nismo imali ideje u napadu. Moramo se zabrinuti, nemamo energije, ne stvorimo niti jednu šansu, to je problem. Nismo imali kreaciju, izostalo je u obe utakmice, zaista je bilo jako, jako loše. Moramo svi dići glavu, izviniti se za ovo, čekati te dve utakmice, neće biti lako, mora se nešto i poklopiti. Nadam se da će se u ovih 20 dana neki igrači i oporaviti i da će biti bolje."

Izmjene na poluvremenu nisu donele promene.

"Hteli smo okrenuti situaciju, probati preko krila jer je Juranović imao mali problem,ali naša greška i primimo gol, protivnik agresivan uz podršku publike i dao nam je i drugi gol“.

Dalić vidi svetlo na kraju tunela.

"Naravno da smo ljuti što smo došli u ovu situaciju, ali očigledno mi ne možemo ništa glatko da napravimo. Moramo da gledamo kako da se podignemo, to je najvažnije, da ovo prebrodimo, da se saberemo, to je za nas biti ili ne biti“; zaključio je selektor Vatrenih.



tagovi

kvalifikacije za EPreprezentacija HrvatskeZlatko Dalićreprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara