Ranko Veselinović (©AFP)
Ranko Veselinović (©AFP)

Dan D u SAD: Joveljiću i Veselinoviću "visi“ plej-of MLS-a

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 22:48

Los Anđeles Galaksi i Vankuver Vajtkeps ne smeju da izgube u susretima sa Minesotom, odnosno Sijetlom (nedelja, 23.55) u poslednjem kolu ligaškog dela šampionata

U noći između nedelje i ponedeljka završiće se ligaški deo MLS. Na programu je poslednje kolo, igraju svi osim Hjuston Dinama, koji je prvenstvo okončao kao najslabiji tim Zapadne divizije. Tituli se nadaju još uvek dvojica srpskih fudbalera, mladi napadač Los Anđeles Galaksija Dejan Joveljić i štoper Vankuvera Ranko Veselinović.

Njihovi timovi trenutno zauzimaju šestu i sedmu poziciju na tabeli Zapada, najslabije dve koje vode u plej-of, ali noćas ne smeju da izgube. Vankuveru i remi sa liderom Sijetlom dovoljan je da osigura sedmo mesto, dok Galaksi mora da pobedi Minesotu.

Izabrane vesti

23.55: (2,00) Los Anđeles Galaksi (3,60) Minesota (3,60)

Joveljiću, Havijeru Čičaritu Ernandezu i saigračima bi pobeda donela skok najmanje na šesto mesto, pošto je Minesota trenutno ispred njih, sa poenom više. U slučaju nekog drugog ishoda navijali bi za poraze Real Solt Lejka od Sporting Kanzas Sitija i gradskog rivala Los Anđelesa od Kolorada. Oba tima imaju po dva boda manje, ali i bolju gol-razliku, tako da Galaksi nije u zavidnoj situaciji.

U duelima sa Minesotom ove sezone je izjednačen. Na severu Sjedinjenih Američkih Država je slavio 15. avgusta sa 1:0, golom Kabrala na asistenciju Joveljića, ali je zatim u 19. septembra izgubio sa 3:0.

Počeli smo jako ove godine, ostvarili smo neke pobede koje možda nismo zaslužili. Kasnije nam se to vratilo, upali smo u krizu sa onih devet mečeva bez pobede i to sada može mnogo da nas košta. Kada tako pogledamo na sezonu, sve se nekako izjednačilo. U poziciji smo da kontrolišemo našu sudbinu utakmicom pred svojim navijačima. Naš posao je da ostvarimo pozitivan rezultat“, kazao je trener Galaksija Greg Veni.

Meč Vankuvera i Sijetla je lokalni derbi. Ova dva grada su geografski relativno blizu, iako su u različitim državama, Vankuver na jugozapadu Kanade, a Sijetl na severozapadu SAD.

23.55: (2,95) Vankuver (3,35) Sijetl (2,40)

Dakle, Saundersi ne bi igrali sa spuštenim gardom ni da im noćašnji meč rezultatski nije značajan, a jeste. Samo pobeda im garantuje prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, jedino koje vodi direktno u četvrtfinale. Ostalih šest timova će morati da igraju u osmini finala.

Veselinovićev Vankuver se nije proslavio protiv Sijetla ove sezone. Sastali su se dva puta, doduše oba u SAD, a tim nekadašnjeg kapitena Vojvodine nijednom nije pobedio. U junu su odigrali 2:2, zatim u oktobru je bilo 4:1 za Sijetl. Veselinović je na prvoj utakmici zaigrao od 74. minuta, kada su već svi golovi bili postignuti, dok je na drugom bio povređen.

Vankuver nije savladao Sijetl na poslednjih 14 susreta. Samo je četiri puta uspeo da izbori nerešen rezultat.

Doduše, Saundersi su u slaboj formi, nisu pobedili na poslednjih pet mečeva. Dva puta su remizirali, u tri navrata izgubili. Osetilo se odsustvo najboljeg strelca Raula Ruidijaza, koji se od povrede oporavio tek u prošlom kolu, protiv Los Anđeles Galaksija (1:1). Peruanac je bio i strelac, iz jedanaesterca.

MLS – POSLEDNJE KOLO

Nedelja

Istok

Montreal – Orlando U TOKU

Kolumbus – Čikago U TOKU

Sinsinati – Atlanta U TOKU

Nešvil – Njujork Redbuls U TOKU

Nju Ingland – Inter Majami U TOKU

Njujork Siti – Filadelfija U TOKU

Toronto – Di Si Junajted U TOKU

Zapad

23.55: (2,40) Kolorado (3,40) Los Anđeles FK (2,90)

23.55: (2,00) Los Anđeles Galaksi (3,60) Minesota (3,60)

23.55: (1,75) Portland (3,70) Ostin (4,70)

23.55: (2,10) San Hoze (3,45) Dalas (3,50)

23.55: (1,68) Sporting Kanzas Siti (3,90) Real Solt Lejk (5,00)

23.55: (2,95) Vankuver (3,35) Sijetl (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSRanko VeselinovićDejan JoveljićVankuver VajtkepsLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara