Andreas Kornelijus i Mario Pašalić (©Reuters)
Andreas Kornelijus i Mario Pašalić (©Reuters)

Danci su sila, Hrvatima biti ili ne biti na Parkenu, smeši im se ispadanje

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.06.22. | 09:26

Liga nacija, divizija A: Derbi dana večeras (20.45) u Kopenhagenu. Skandinavci imaju obe pobede, Vatreni samo bod. Oba selektora najavila “šarene” sastave

Danci se ne šale. Prošle godine su igrali polufinale Evropskog prvenstva i krajem godine u Kataru mogli bi da budu “mina” za favorite na Mundijalu. U konkurenciji svetskog šampiona Francuske, vicešampiona sveta Hrvatske i solidne Austrije u najboljoj diviziji Lige nacija, Skandinavci su na prvom mestu sa svih šest bodova. Dobili su oba meča u gostima, i to Galske petlove i Austrijance sa po 2:1.

Hrvatima nimalo nisu prijale utakmice na startu novog izdanja, osvojilu su samo bod na dve utakmce pred svojim navijačima, a večeras (20.45) na Parkenu u Kopenhagenu idu na noge strašnoj Danskoj.

Izabrane vesti

Bez pobede je Hrvatska posle dve runde, mečeve na domaćem terenu nije iskoristila. Ako se remi sa Francuzima na Poljudu – do boda stigli golom Andreja Kramarića iz penala u finišu susreta – može okarakterisati kao zadovoljavajući, premijera je u rangu kataklizme. Ralf Rangnik je u debitantskom nastupu na austrijskoj klupi demolirao Hrvatsku, pa svetski vicešampion izlazi na megdan lideru kao “fenjeraš”.

20.45: (1,95) Danska (3,50) Hrvatska (4,40)

U nezavidnoj situaciji je četa Zlatka Dalića, pred njom su dve biti ili ne biti utakmice, prva na Parkenu protiv raspucanih Danaca. Trpi hrvatski napad bez Ivana Perišića i zbog slabe forme „devetki“ koje su dobile pozive. Ante Budimir se nije proslavio, Kramarić je koliko-toliko popravio utisak golom, a ono što ide naruku Hrvatskoj jeste što je odbrana Danaca pucala u oba dosadašnja susreta.

Kristijan Eriksen prelazi u Totenhem – kvota u Mozzartu je 2,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Što se Luke Modrića tiče, on se vratio u kamp reprezentacije posle formalnosti oko potpisa novog jednogodišnjeg ugovora s Real Madridom. Pitanje je da li će Dalić da ga odmori, eventualno pruži šansu u nastavku ili će glavnog aduta da gurne u vatru od prvog minuta. Hrvatima preti ispadanje iz najbolje divizije Lige nacija, pa je potrebno bar da ne budu poraženi u prestonici Danske.

Sastav Hrvatske je nepoznanica. Dalić je dosta “šarao” u prve dve utakmice. Josip Šutalo bi na Parkenu mogao da debituje za Hrvatsku, najavljuje portal germanijak.hr. Mislav Oršić će igrati na svojoj poziciji, a šansu bi mogli da dobiju i Luka Ivanušec i Šime Vrsaljka. Defanzivac madridskog Atletika godinu dana nema na terenu u dresu Vatrenih. Poslednju utakmicu u dresu reprezentacije desni bek je odigrao na Evropskom prvenstvu protiv Češke.

Selektor Dalić je otkrio kako Borna Sosa neće biti u konkurenciji za Dansku, ostaje otvorena opcija za Francusku u Parizu. Kako je i Barišić pod upitnikom, na levom beku bi mogao da igra Juranović. Majer i Brekalo će odmoriti, a verovatno i Kovačić, možda i Brozović.

Danski selektor Kasper Hjulmand najavio je kako će i on morati osvežiti tim. Zgusnut raspored, nagomilane povrede i umor kod igrača znači da bi Danci na megdan s Dalićevim izabranicima trebalo takođe da budu u “šarenom” sastavu.

Rotiraćemo protiv Hrvatske dosta. Moramo. Neću vam otkriti tačno na kojim pozicijama, ali napravićemo nešto slično kao i pre susreta s Austrijom. Neki igrači su ostali da treniraju, drugi su otišli kući jer je bio slobodan dan. Atmosfera je odlična i jako se veselimo utakmici pred našim navijačima”, istakao je Hjulmand.

20.45: (5,40) Austrija (3,70) Francuska (1,75)

Iskusni stručnjak najviše se pribojava Luke Modrića.

On je atipičan igrač, nije kao drugi velikani. Kod njih često pričamo o moćnim fizikalijama. On se sjajno kreće, kombinuje i ima neverovatno dodavanje. Nije moguće skroz ga zaustaviti, ali možemo mu otežati posao. Hrvatska ima sjajnu vezu, jednu od najboljih u Evropi. Ali imamo i mi”, rekao je kormilar Danaca.

Poslednji meč Hrvatske i Danske odigran je pre četiri godine u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Vatreni su slavili posle boljeg izvođenje jedanaesteraca. Na četiri od pet poslednjih mečeva ovih selekcija obe selekcije su postigle po gol (GG). Kvota u Mozzartu na igru GG je 1,88.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - TREĆE KOLO

Petak

GRUPA 1

20.45: (5,40) Austrija (3,70) Francuska (1,75)

20.45: (1,95) Danska (3,50) Hrvatska (4,40)

Subota

GRUPA 3

20.45: (1,85) Engleska (3,50) Italija (5,00)

20.45: (9,00) Mađarska (4,90) Nemačka (1,40)

GRUPA 4

20.45: (1,40) Holandija (4,90) Poljska (9,00)

20.45: (4,40) Vels (3,60) Belgija (1,92)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 2

Portugal – Češka 2:0 (2:0

/Kanselo 33, Guedeš 38/

Švajcarska – Španija 0:1 (0:1)

/Sarabija 13/



tagovi

Liga nacijafudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatskereprezentacija DanskeZlatko DalićKasper Hjumland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara