Laporta i Dani Alves na predstavljanju (©Reuters)
Laporta i Dani Alves na predstavljanju (©Reuters)

Dani Alves u Barsi prima manje nego igrači Zvezde i Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 09:53

Razlog su veliki finansijski problemi katalonskog kluba...

Spekulišu svetski mediji mnogo poslednjih nedelja oko Barseloninih pojačanja. Najčešće se pominje želja za angažmanom Danija Olma, u jednoj se priči kao opcija našao čak i Erling Haland, a da se radi o potpuno suludim i nerealnim metama - ako uopšte neko na Nou Kampu zaista i razmišlja u tom pravcu - govore podaci o plati Danija Alvesa do kojih su došli španski mediji.

Brazilski veteran dobio je odobrenje La lige da potpiše ugovor i biće registrovan, međutim njegova primanja biće u skladu sa zakonskim minimumom koji u Španiji iznosi 155.000 evra na godišnjem nivou.

Izabrane vesti

U previdu, Alves će nedeljno inkasirati tek nešto više od 3.000 evra mesečno.

Radi se o plati značajno manjoj nego što su mnoge u domaćoj Superligi, odnosno u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Naravno, najtrofejniji fudbaler ikada nije se vratio u Kataloniju zbog novca, na drugim stranama mogao je da zaradi daleko više, ali njegova želja bila je da igra u jakoj ligi i ozbiljnom timu kako bi ga brazilski selektor Tite uzeo u razmatranje za put u Katar na Mundijal iduće godine.

S druge strane, novi trener Ćavi Ernandez, ubeđen je da će Alvesov povratak biti od velikog značaja za svlačionicu.

Podsetimo, Barsa je za dolazak Ćavija morala da izdvoji 3.900.000 evra i u januaru je bez odlazaka nerealno očekivati bilo kakva dodatna pojačanja...

U ugovoru brazilskog beka, navode isti izvori, postoji jedna vrlo zanimljiva klauzula: ukoliko bude želeo da ode pre isteka ugovora Dani Alves će morati da isplati klubu 100.000.000 evra?!


tagovi

Dani Alves

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara