Kevin De Brujne (©Reuters)
Kevin De Brujne (©Reuters)

De Brujne na raskrsnici: Saudijci (opet) mame bogatom ponudom, a Siti ne nudi novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 10:16

Belgijanac bi najradije završio igračku karijeru na Etihadu, ali…

Već je bio meta, ali ne primarna. Ipak, posle neuspešnog prvog pokušaja da ga dovedu, Saudijci su se nameračili na Kevina De Brujnea (32) i njegov dolazak postavili kao apsolutni prioritet u predstojećem letnjem prelaznom roku.

Brojni mediji, među kojima i pouzdani Atletik, pišu da će na adresu belgijskog veziste po završetku Evropskog prvenstva stići bogata ponuda sa Bliskog Istoka. Nova, jer jednu je već dobio prošlog leta. Tada su iz Saudijske Arabije, baš kao i pred Bernarda Silvu, ispred De Brujnea na sto stavili oko 70.000.000 evra godišnje, ali je njegov odgovor bio odričan.

Izabrane vesti

Sitijevom vezisti nije do novca. Odnosno nije mu primaran u ovom trenutku. Njegova ideja je da sa Mančester Sitijem produži ugovor i igračku karijeru završi na Etihadu, tamo gde ima status legende i ispred kojeg će izvesno u jednom trenutku, kada okači kopačke o klin, dobiti statuu nalik onima što su podignute u čast Davidu Silvi, Serhiju Agueru i Vensanu Kompaniju.

"To je pitanje za njega. Voleo bih da ostane, ali ne znam da li će tako biti. Čuo sam neke glasine, ali ne znam da li ponuda postoji, ne znam da li ga Saudijci zaista žele. Voleo bih da ostane do kraja karijere…", prokomentarisao je Pep Gvardiola tokom jučerašnjeg dana.

21.00: (9,50) Luton (6,25) Mančester Siti (1,27)

Belgijancu aktuelni ugovor ističe za nešto manje od godinu i po dana, leta 2025, te je nameravao da ga produži za još koju sezonu i potom vrlo verovatno, navodi Atletik, sredinom četvrte decenije života 'odsvira kraj' u plavom delu Mančestera. Međutim, želje su jedno, realnost drugo, jer Siti u poslednje vreme poput Real Madrida pažljivo pristupa pregovorima o produžetku ugovora sa fudbalerima u srednjim tridesetim.

Najsvežiji primer je Ilkaj Gundogan, koji je, nakon što je predstavljen kao novi fudbaler Barselone prošlog leta, govorio o razlogu zbog kojeg nije došlo do obnove saradnje sa aktuelnim prvakom Evrope.

"Na kraju nije reč o jednoj ili dve godine. Dužina ugovora nije bila problem. Siti je čekao relativno dugo dok se pregovori nisu zaista intenzivirali. Da se to dogodilo ranije, situacija bi bila drugačija", priznao je nemački reprezentativac, koji je u 32. godini napustio klub.

Toliko ih trenutno ima i De Brujne, a po završetku ugovora biće mu 34. Njegov ugovor ne ističe po završetku sezone te nema previše razloga za žurbu, ali britanski mediji pišu da pregovori o produžetku istog čelnici Sitija nisu ni još ni inicirali. Kada je zdrav, engleski klub nema igrača sa većim uticajem na igru tima Pepa Gvardiole, međutim, činjenica je da je nedavno iza sebe ostavio tešku povredu zadnje lože, a po povratku na teren propustio još jednu utakmicu zbog problema sa mišićem, te će značajan uticaj na pregovore imati i to kako će njegovo telo reagovati posle pomenute povrede.

De Brujne je navodno u prošlosti već razmatrao mogućnost da, ukoliko proceni da na terenu ima šta da pruži i posle rastanka sa Sitijem, kad god to bilo, karijeru nastavi u MLS, budući da ni on ni njegova porodica nisu preterano zagrejani za selidbu u Saudijsku Arabiju, iako novac sigurno nije ni izbliza isti.

Saudijci će upravo time i pokušati da ga namame, jer drugih argumenata teško da i imaju. Iako im je već jednom rekao 'ne', sportski direktor tamošnjeg Pro lige Majkl Emenalo, čovek koji je pomogao Čelsiju da ga dovede iz Genka pre 12 godina, pokušaće da iskoristi staro poznanstvo i pokuša da mu promeni mišljenje.

FA KUP – OSMINA FINALA

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Utorak

20.30: (1,65) Bornmut (4,00) Lester (5,20)

20.45: (6,25) Blekbern (4,50) Njukasl (1,50)

21.00: (9,50) Luton (6,25) Mančester Siti (1,27)

Sreda

20.30: (1,58) Čelsi (4,00) Lids Junajted (5,90)

20.45: (3,15) Notingem Forest (3,45) Mančester Junajted (2,25)

20.45: (2,65) Vulverhempton (3,25) Brajton (2,75)

21.00: (1,63) Liverpul (4,00) Sautempton (5,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester SitiKevin de BrujneFA kup

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara