Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Defensa i Hustisija u poteri za plej-ofom

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.11.23. | 23:03

Jastrebovi gostuju Estudijantesu u 12. kolu Grupe B Liga kupa Argentine

Posle remija bez golova u gostima protiv Boke Juniors, Estudijantes se susreo sa nedaćama igranja u gostima protiv jednog od najjačih timova u zemlji. Međutim, čak i uz posrednu prednost suočavanja sa Đenovljanima koji sa na tom meču nastupili sa rezervnom postavom kako bi sačuvali svoje startere za veliko finale Kopa Libertadoresa, Estudijantes nije uspeo da ostvari povoljan rezultat.

Estudijantes se ne može pohvaliti dosadašnjom kampanjom u drugoj fazi argentinskog prvenstva, iliti Liga kupu. Izabranici Eduarda Domingeza učinili su tek da trenutno zauzimaju 13. mesto tabele Grupe B sa samo 10 osvojenih bodova, sedam iza Rasinga, koji se nalazi na četvrtom i poslednjem mestu koje vodi u finalnu fazu takmičnja. U prethodnih 11 odigranih kola, El Leon je pobedio samo dva puta, u četiri navrata je remizirao i pet puta je pretrpeo poraze.

Izabrane vesti

Poslednji uspeh tima iz La Plate ostvaren je pre dva kola protiv Sarmijenta, pobedivši ga sa 2:1 na stadionu Horhe Luis Hirši. U poslednjih pet zvaničnih mečeva zabeležene su dve pobede, remi i dva poraza, savladavši već pomenuti Sarmijento i Urakan, pored remija sa Bokom Juniors i poraza od Platensea i Godoj Kruza. Igrajući kao domaći tim, Estudijantes je zabeležio nedavnu kampanju od pet pobeda, tri remija i samo dva poraza u 10 proteklih mečeva u svim takmičenjima.

Jedini potvrđeni izostanak iz ekipe Estudijantesa je Pablo Pjati, koji se oporavlja od povrede. Ipak, pored toga prethodnog dana za sve simpatizere Estudijantesa stigla je tužna vest. Emotivnim snimkom golgeter i idol Studenata iz La Plate, Mauro Boseli najavio je da su mu ovo poslednje utakmice kao profesionalom igraču. Sa 38 godina i sa 91 golom u dresu Estudijantesa, odlučio je da završi fudbalske dane kao igrač posle duboke sportske, lične i porodične analize.

00.30: (1,95) Estudijantes (3,25) Defensa i Hustisija (3,80)

Sa počecima u Boki Juniors, Boseli je tokom svoje bogate karijere odigrao 655 utakmica i postigao 277 golova. Najveće priznanje postigao je sa svojim Estudijantesom, sa kojim je 2009. godine postao je šampion Kopa Libertadores i vicešampion sveta, postigavši gol u porazu od Barselone, protiv sastava koji se smatra najboljim svih vremena. Imao je epizode u Engleskoj, Španiji, Italiji, Brazilu i Paragvaju. Takođe je bio dvostruki šampion u meksičkom Leonu gde ga takođe smatraju idolom.

Na drugoj strani, ekipa Defense i Hustisije, imala je jedan od najboljih početaka u Kupa profesionalne lige, ali nakon pada učinka nije uspela da povrati dobru formu. Trenutno su sedmi na tabeli Grupe B sa 14 ostvarenih bodova, tako da su trenutno tri jedinice iza Rasinga, koji je u zoni pristupa plej-ofu. El Halkon želi da prekine niz od tri utakmice bez pobede da bi se vratio u borbu za vrh. Ipak, tim Hulija Vakarija vodi bitke na dva fronta, a dodatnu pažnju usmerava i ka polufinalom Kupa Argentine, gde će se uskoro sastati sa Bokom Juniors, koja pati posle izgubljenog finala Kopa Libertadoresa.

U prethodnih pet duela zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i jedan poraz. U navedenom periodu pobedili su Lanus, remizirali sa Čako For Everom, Union Santa Feom i Rasingom, pored poraza od Belgrana. Igrajući u gostima, Defensa ima nedavni učinak od dve pobede, pet remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

Još uvek sa dobrim šansama u borbi za plej-of i sa maksimalnom snagom na raspolaganju, Defensa i Hustisija skuplja dovoljno snage da u ovom kolu traži važnu pobedu protiv Estudijantesa, koji i pored toga što je klub sa puno tradicije, trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu Grupe B. Njihov poslednji okršaj na stadionu Norberto Tito Tomageljo u Florensio Vareli, koji je odigran sredinom maja tekuće godine zavren je nerešenim ishodom 1:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 12. KOLO

Petak

Arsenal - Himnasija LP 0:0

Subota

River Plejt - Urakan 1:2 (0:0)

/Martinez 77 - Macanti 50, Alfonso 87/

Argentinos Juniors - Instituto 1:2 (0:0)

/Gondu 81 - Martinez 72pen, Asevedo 90/

Nedelja

Atletiko Tukuman - Independijente 1:2 (1:0)

/Estigaribija 19 - Laso 74, Kanelo 90/

Velez - Taljeres U TOKU

Union - Lanus U TOKU

Rasing - Kordoba U TOKU

Ponedeljak

00.30: (1,95) Estudijantes (3,25) Defensa i Hustisija (3,80)

01.00: (1,63) Njuels (3,40) Sarmijento (5,80)

22.30: (2,40) Barakas (3,10) Rosario (2,95)

22.30: (1,90) Godoj Kruz (3,25) Platense (4,00)

Utorak

01.00: (2,10) Banfild (3,05) Kolon (3,60)

01.00: (2,20) Belgrano (3,05) Tigre (3,35)

Sreda

23.00: (2,30) San Lorenco (3,00) Boka Juniors (3,20)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineEstudijantesEstudijantes La PlataDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara