Nikolaj Kostov (©Levski)
Nikolaj Kostov (©Levski)

Definitivno ništa od Miloševića, Levski predstavio novog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 10:27

Nikolaj Kostov preuzeo stručni štab bugarskog velikana

Pre dve nedelje je Savo Milošević bio glavni favorit da preuzme Levski, ali srpski strateg će morati da nastavi da traži posao. Drugi najtrofejniji fudbalski klub u Bugarskoj je ovog utorka potvrdio na društvenim mrežama da će ga predvoditi sledeće sezone Nikolaj Kostov.

Bivši trener Partizana je viđen u Sofiji na pregovorima, ali odjednom je priča utihnula. Da nešto ne štima bilo je jasno kada je vlasnik Nasko Sirakov počeo da se sastaje prethodnih dana sa drugim trenerima. Nije privoleo Iliju Grueva, ni Stanimir Stoilov nije hteo da se vrati na klupu koju je napustio pre samo dva meseca, a na kraju je Kostov rekao „da“.

Izabrane vesti

Levski je istom prilikom objavio i da će novi strateg prvi trening da obavi 21. jula, za kada je zakazana prozivka i početak priprema za novi šampionat.

Ovaj 59-godišnji Bugarin je bio bez posla od prošle godine, kada je napustio kazahstanski Karpi. Ovo će da mu bude četvrta „veza“ sa Levskim, pošto je u dva navrata bio u plavom delu sofije kao igrač (1989/1990 i 1994), a jednom kao trener (u sezoni 2011/2012).

Od poslednjeg odlaska vodio je ukrajinske prvoligaše Karpati iz Lavova i Tavriju, ruski Tosno, Botev iz Plovdiva, Stal i kazahstanski Šahtjor iz Karagandija.

Levski je ove sezone bio četvrti u prvenstvu Bugarske, a potom je trijumfom nad Ardom u baražu izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. Kostov će u Sofiji pokušati da uradi nemoguće, da donese Levskom 27. titulu, prvu od sezone 2008/2009. Poslednji trofej osvojen je prošle godine, kada su plavci bili najbolji u nacionalnom kupu.


tagovi

LevskiNikolaj KostovSavo MiloševićBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara