Harold Presijado proslavlja pogodak (©AFP)
Harold Presijado proslavlja pogodak (©AFP)

Deportivo Kali kreće u odbranu titule protiv Jaguaresa

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.01.22. | 22:25

Kolumbija 1, Apertura: Šećerni tim slavio je na protekla dva prvenstvena starta i želi da nastavi tim putem

Deportivo Kali, posle kratkog odmora i perioda fizičke pripreme, noćas (00.10) debituje u 2022. godini kroz format Aperture protiv ekipe Jaguaresa iz Kordobe na stadionu Haragvaj u Monteriji, mestu na kojem Šećerni tim iz Kalija nije slavio, sada već šest godina.

Odbrana titule koja je ostvarena 22. decembra u Ibageu protiv Deportes Tolime počeće kao veliki izazov za trenera Rafaela Dudamela koji će posle nedavnog i zvaničnog odlaska defanzivca Ernana Menosea u Penjarol morati da sastavi tim sa nekoliko promena i igračima koji su pristigli u prethodnom prelaznom periodu, u cilju održavanja šampionske baze tima kako bi ponovo imao konkurentan sastav koji će se ove godine boriti na nekoliko frontova, jer pored nacionalnih takmičenja, očekuje ga i nastup na najjačoj kontinentalnoj smotri klubova u Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Ovog petka je aktuelni kolumbijski fudbalski šampion odradio pretposlednji trening na stadionu Panče, finalizujući detalje iz taktičkog dela za svoj debi u Dimajor ligi. U ponedeljak je ozvaničen dolazak i novog desnog beka Aldaira Gutijereza, koji je dolaskom iz Pereire pojačao defanzivni sektor i zauzeće mesto koje je pripadalo Huanu Kamilu Angulu, koji je napustio Kali i prešao u redove Deportes Tolime.

00.10: (2,95) Jaguares de Kordoba (3,00) Deportivo Kali (2,45)

Biće ovo dobra prilika za Dudamela da ustanovi okosnicu tima sa novim pojačanjima, a među njima su i čileanski vezista Sebastijan Lejton koji dolazi iz La Serene, krila Aldair Gutijerez i Harold Santjago Moskera koji stižu iz Pereire, odnosno meksičke Pačuke, kao i Džoan Valens koji se vratio posle jednogodišnje pozajmice u Union Magdaleni. Igrači koji se zbog povreda ili papiroloških problema neće naći na spisku za ovaj duel su Horhe Arijas, Hojan Valensija, Rafael Bustamante, Andres Arojo, Franko Tores i za sada vezista Andres Kolorado. Pored toga, tokom nedelje u tim sa Palmire stigli su i poziv iz nacionalnih selekcija, Kolumbija poziva napadača Harolda Presijada, dok Urugvaj potražuje golmana Giljerma De Amoresa, da se pridruže reprezentacijama u narednim kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo koje se igraju krajem januara.

Jaguares je minimalnim rezultatom savladao Deportivo Kali u svom poslednjem meču odigranom 13. novembra minule godine, posle tri navrata bez uspeha uz jedan remi i dva poraza, i bez postignutog gola. Jaguari nastoje da prvi put od sezone 2017/2018 vežu dve uzastopne pobede protiv Zelenog tim iz Kalija.

Sastav koji predvodi Sezar Tores ostao je neporažen u poslednjih pet utakmica na svom terenu, uz tri pobede i dva remija. Ipak, i pored dosta dobre kampanje u prošlosezonskom formatu Klausura gde su zauzeli 11. mesto sa samo tri boda manje od pozicija koje su vodile u plej-of, Jaguari se na opštoj tabeli koeficijenata ne nalaze u zavidnoj poziciji. Iako nisu toliko ugroženi poput novopridošlica u najjači rang Kurtule i Magdalene, ili Onse Kaldasa, Envihada i Patriotasa koji su u proteklim sezonama zaista imali loše rezultate, uz nedostatak koncentracije i olako rasutih bodova, što je bila učestala pojava kada je upitanju ovaj sastav, lako se može dogoditi da tim iz Monterije neplanirano upadne u borbu za opstanak.

Deportivo Kali je na svom poslednjem gostovanju u Prvoj diviziji sa 2:1 pobedio Deportes Tolimu, i tako osvojio svoju jubilarnu desetu titulu u istoriji. Kalenji su već pobedili u svojim prvim gostovanjima u 2020. i 2021. godini, tako da očekuju da i treću godinu zaredom novu sezonu na strani otvore pobedom.

Među igračima koji su igrali najmanje 600 minuta prethodne sezone u Prvoj diviziji, nijedan nema bolji prosek postignutih golova po minutu od Harolda Presijada iz Deportivo Kalija, a koji nije učestvovao samo na finalizacionom delu turniru. Čak i pored toga, najbolji strelac poslednjeg takmičenja postigao je 13 golova, u proseku po jedan na svakih 120 minuta.

Na poslednjih deset međusobnih okršaja ovih timova, zabeležen je ujednačen odnos pobeda, obe strane ostvarile su po četiri pobede uz dva remija. Opet, treba naglasiti da je Deportivo Kali poslednji put na Haragaju slavio još u oktobru 2016. godine, minimalnim rezultatom i golom upravo Harolda Presijada u prvom minutu susreta. Bio je to jedini trijumf Zelenog tima u Monteriji.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) – 1. KOLO

Četvrtak

Agvilas - Bukaramanga 1:1 (1:0)

/Rodirgez 7 - Kabaljero 82/

Petak

Amerika Kali - Envigado 1:0 (1:0)

/Batalja 38/

Independijente Santa Fe - La Ekvidad 1:1 (0:1)

/De La Rosa 90 - Lima 43/

Subota

Deportivo Pasto - Miljonarios 0:1 (0:1)

/Erazo 37/

Kortulua - Atletiko Nasional 1:1 (0:1)

/Ruiz 68pen - Duke 13/

Nedelja

Onse Kaldas - Union Magdalena 1:1 (0:0)

/Sarezo 50 - Sančez 54/

Junior - Patriotas 3:1 (1:1)

/Gonzales 36, 50, Borha 45+1pen - Bolanjos 11/

Independijente Medeljin - Tolima /u toku/

Ponedeljak

00.10: (2,95) Jaguares de Kordoba (3,00) Deportivo Kali (2,45)

02.15: (2,10) Petrolera (3,10) Pereira (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Jaguares KordobaDeportivo Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara