Erling Haland u naletu (©Reuters)
Erling Haland u naletu (©Reuters)

Derbi grupe bez pritiska, ali Lajpcig na Etihadu prima bar šest golova

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 13:04

Mančester Sitiju dovoljan bod za overu prvog mesta u Grupi G Lige šampiona

Učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupe u kojoj je Crvena zvezda su poznati dva kola pre kraja. Očekivano, branilac evropske titule Mančester Siti i RB Lajpcig našli su se ispred crveno-belih i Jang Bojsa, koji će u utorak u Bernu voditi verovatno presudnu bitku za treće mesto i proleće u Ligi Evrope.

Za razliku od njih, duel engleskog i nemačkog predstavnika na Etihadu neće imati veliki takmičarski značaj. Da bi prestigao Građane na vodećoj poziciji, Lajpcig mora da pobedi sa više od dva gola razlike, pošto je kod kuće poražen sa 1:3. Jasno je da bi takav ishod novog duela ovih timova bio veliko iznenađenje. Posebno jer Bikovi imaju određenih kadrovskih problema.

Izabrane vesti

Subotnji duel u Volfzburgu, u kojem je Lajpcig izgubio sa 1:2, zbog povreda su propustili Timo Verner, Dani Olmo i Vili Orban i njih trojica ponovo neće biti u timu, dok se na suprotnoj strani očekuje Džek Griliš koji je preskočio megdan sa Liverpulom.

Siti je protiv gostiju sa Enfilda ispustio dva važna boda, pošto su Redsi pogotkom Trenta Aleksandera Arnolda desetak minuta pre kraja stigli do 1:1. Bio je to drugi uzastopni remi izabranika Pepa Gvardiole, posle sjajnih 4:4 sa Čelsijem.

21.00: (1,33) Mančester Siti (5,50) Lajpcig (8,50)

Dve utakmice zaredom bez pobede nije nešto na šta su Mančester Sitiju navikli, pa će sigurno protiv Lajpciga želeti da se vrate svojim običajima i sa maksimalnih 15 bodova kolo pre kraja overe prvo mesto u grupi.

Branilac titule je već ispunio prvi cilj i pre roka se plasirao u narednu fazu. Međutim, prema rečima kormilara Građana to nije dovoljno. Njegov tim bi želeo da obezbedi prvo mesto.


"Moramo da pobedimo ili odigramo nerešeno. Prvi cilj su već postigle obe ekipe, čestitam Lajpcigu na tome. Ipak, važno je da završimo prvi, kako zbog prestiža, tako i zbog toga što bismo igrali revanš meč osmine finala kod kuće. Iako ovo nije odlučujuće, to nam daje malu prednost

", poručio je

Pep Gvardiola

.

Domaća ekipa namerava da pobedi i zato što to je bez slavlja naaminula dva sukoba, ali situacija je potpuno drugačija u Ligi šampiona. Siti ima učinak od četiri pobede u četiri meča.

"Stadion je uvek pun i moramo da damo sve od sebe da ohrabrimo naše navijače. Igramo zaista dobro, nadamo se da će pristalice doći da uživaju u igri

", dodao je

Gvardiola.

Poseban motiv imaće defanzivac

Joško Gvardiol, koji je na Etihad prešao upravo iz Lajpciga.

"Kao igrač želim da dobijem svaki meč. Ali ovo je moj bivši klub sa doskorašnjim saigračima. Biće lepo da se ponovo sretnemo. Ali kada meč počne, želeću da pobedim

", jasan je hrvatski štoper

Gvardiol.

Lajpcig se dobro snalazi u Ligi šampiona. Nemački tim je izgubio samo na domaćem terenu od Sitija, ali je uspeo da se raduje protiv ostalih protivnika Crvene zvezde i Jang Bojsa iz Berna. Sigurnost napredovanja mu niko neće uskratiti, a prvo mesto je i dalje u igri.

Ipak, biće veoma teško pobediti na stadionu Etihad. Lajpcigu to nikada nije pošlo zarukom u dva navrata i svaki put je bio prilično deklasiran (0:7, 3:6). Poslednjih 0:7 iz marta meseca ove godine i dalje je živo u sećanju navijača mladog kluba. Ni Lajpcig se za vikend nije dobro snašao u domaćoj ligi, jer ga je poraz od 1:2 od Volfzburga gurnuo na peto mesto Bundeslige.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO


GRUPA G

Utorak

21.00: (1,33) Mančester Siti (5,50) Lajpcig (8,50)

21.00: (2,25) Jang Bojs (3,30) Crvena zvezda (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaMančester SitiRB LajpcigPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara