Stadion Širokog Brijega (©Wikipedia/Anto)
Stadion Širokog Brijega (©Wikipedia/Anto)

Derbi na Pecari, Široki bi da prenoći na vrhu Premijer lige BiH

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.10.22. | 12:43

Tuzla Siti traži izlaz iz krize...

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle pobeda Borca nad Posušjem u hičkokovskoj završnici (2:1), te Sloge nad Sarajevom (1:0), ove subote će biti nastavljeno 14.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Igraće se u Srebreniku i Širokom Brijegu, dok će preostala dva susreta ove runde biti odigrana u nedelju.

Izabrane vesti

19.00: (2,45) Široki Brijeg (2,90) Željezničar (3,05)

Široki Brijeg igra zaista odličnu sezonu. S obzirom na to koliko je veliki broj promena u igračkom kadru, može se zaključiti da je šef stručnog štaba Ivica Barbarić zaista izvukao maksimum. Ekipa se poprilično uigrala. Ima svoj sistem igre koji je jako disciplinovan, tvrd. Ne postižu puno, niti primaju puno golova, ali im to donosi rezultat. Na visokom su drugom mestu sa 25 bodova, dok je prvoplasirani Zrinjski na 27 uz utakmicu manje. Dakle, ukoliko večeras trijumfuje, tim sa Pecare će bar do sutra preuzeti lidersku poziciju.

I forma im je potpuno zadovoljavajuća, jer su u poslednjih sedam mečeva upisali pet pobeda, jedan remi i svega jedan poraz. I to od Zrinjskog. Dakle, može se zaključiti da su ambicije Širokobriježana visoke, pa će sigurno težiti da do zimske pauze ostanu visoko pozicionirani, kako bi mogli tokom prelaznog roka dodatno osnažiti ekipu. Iz tog razloga, danas će cilj biti samo pobeda. Prednost je svakako u domaćem terenu, koji Široki koristi na najbolji način. U šest utakmica, pet puta su trijumfovali i jednom remizirali, a primili su svega dva gola.

Vrlo dobro poznajemo kvalitete Željezničara. Pred nama je pravi derbi. U ovakvim utakmicama detalji odlučuju, te moramo biti maksimalno fokusirani da dođemo do pobede. Siguran sam da je naša ekipa spremna za ovakve utakmice. Igranje pred našim navijačima je motiv više za sjajnu fudbalsku predstavu, Verujem da uz njih možemo do pobede“, istakao je defanzivac Širokog Bruno Oliveira.

Željezničar je sezonu otvorio iznad svojih očekivanja. Jeste Željo jedan od najvećih klubova u BiH i njihov dobri rezultati ne smeju biti iznenađenje, ali je loša finansijska i strukturna situacija doprinela da tim sa Grbavice nikako da ostvari zapažen konačan rezultat. Iz tog razloga se i u ovu sezonu ušlo sa ne baš velikim ambicijama. Međutim, trener Edis Mulalić je uspeo da skocka ekipu po svom ukusu i od onoga čime raspolaže napravi sasvim respektabilan tim.

Trenutno su na četvrtom mestu sa 22 boda, dva manje od današnjeg rivala na drugom mestu. Dakle, ukoliko trijumfuje Željo će skočiti na drugu poziciju, što bi svakako mnogo značilo za nastavak sezone. Ono što takođe može biti pozitivno za goste jeste prva utakmica dva rivala koja je igrana na Grbavici. Istina, bilo je 1:1, ali je na terenu postojao samo Željo, da bi u poslednjoj minuti iz jedinog šuta na gol, gosti osvojili bod. Sigurno je tim sa Grbavice video da može dominirati nad širokobriježanima pa će im ta utakmica biti reper za ovu današnju.

Ja sigurno mogu biti zadovoljan onim što moji igrači pokazuju. Čestitam im na tome. U prošlom kolu smo bili bolji protivnik jednog Zrinjskog i videli da zaista možemo da pariramo svima, čak i dominiramo. Široki ima jako dobre rezultate. Tvrda su ekipa koja ti neće puno puta dozvoliti da napraviš priliku. Dakle, ono što stvoriš moraš realizovati. U suprotnom te kazne. To smo mi najbolje osetili na svojoj koži u prvom meču. Zato ćemo sada morati biti pametniji“, istakao pred današnji susret trener Želje Edis Mulalić, koji neće moći računati na dvojac Marin Galić - Armin Hodžić.

14.30: (1,50) Tuzla Siti (3,90) Igman (6,25)

Posle sjajnog starta sezone gde su dugo bili na čelu tabele, Tuzla Siti je u poslednje vreme krenuo sa lošim rezultatima. Ekipa koja igra otvoreno uz puno golova je u poslednjih šest mečeva upisala četiri poraza i dva trijumfa, što ih je spustilo na petu poziciju na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećim Zrinjskim. Sigurno je da je primani cilj Tuzlaka izlazak na evropsku scenu, pa će morati danas tražiti pobedu. Protivnik im zasigurno ne leži, jer je Igman u prvom susretu bio uzrok te loše forme i naneo im poraz od 3:2. Istina, teren nije bio baš u idealnom stanju što i ne odgovara ekipi koju sa klupe predvodi iskusni stručnjak Dragan Jović, ali ako misle doći do tog cilja, ne bi trebali prepuštati bodove ekipa sa dna tabele.

Kada je ušao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, po prvi put u svojoj istoriji, očekivalo se da Igman vodi borbu za opstanak. Znali su u redovima tima iz Konjica da će morati izgarati na svakom meču kako bi uspeli sačuvati premijerligaški status. Za sada im i ne ide baš najbolje jer su na pretposlednjem mestu tabele sa 12 bodova, koliko ima i Sloboda na sigurnoj poziciji. Dakle, svaki bod je Igmanu zlata vredan pa bi se zadovoljili i današnjim remijem. Posle dve vezane pobede nad Leotarom i Tuzla Sitijem, usledila su tri vezana poraza pa je i raspoloženje u popriličnom padu, ali je pritisak znatno veći. Domaći su veliki favoriti, pa će gosti pokušati da što skuplje prodaju kožu.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 14. KOLO

Petak

Borac Banjaluka – Posušje 2:1 (0:0)

/Piščević 90+1, Zakarić 90+4pen – Boban 90/

Sloga Doboj – Sarajevo 1:0 (0:0)

/Basrak 74/

Subota

14.30: (1,50) Tuzla Siti (3,90) Igman (6,25)

19.00: (2,45) Široki Brijeg (2,90) Željezničar (3,05)

Nedelja

14.30: (6,50) Leotar (3,70) Zrinjski (1,52)

14.30: (1,58) Velež (3,50) Sloboda Tuzla (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Široki BrijegFK ŽeljezničarŽeljezničarBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara