Kingsli Koman (©Reuters)
Kingsli Koman (©Reuters)

Dešan meša karte protiv Tunisa, ali i rezerve su paklene - Mandanda, Kamavinga, Koman, Tiram…

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 09:59

Mundijal u Kataru, Grupa D: Francuzi obezbedili osminu finala, pa selektor svetskog šampiona može da odmori najbolje u poslednjem kolu danas (16.00). Kilijan Mbape pod znakom pitanja. Orlovi iz Kartagine moraju do senzacije i da čekaju povoljan rasplet meča Australija - Danska

Brazil, Portugalija i Francuska su selekcije koji su posle dva kola obezbedile osminu finala Mundijala u Kataru, pa selektori ovih reprezentacija, Tite, Fernando Santos i Didije Dešan, mogu da kombinuju, odmore najbolje, u poslednjem mečevima grupne faze.

Trikolori su bili sigurni protiv Australije sa 4:1, Dansku su dobili teže – 2:1, ali je svetski šampion iz Rusije pokazao da je došao u Katar da odbrani “boginju”. Protiv Tunisa danas (16.00) u Al Rajanu, selektor Galskih petlova verovatno će da promeša karte. Ekip navodi da se očekuje od sedam do devet novih igrača u odnosu na meč sa Danskom pre četiri dana.

Izabrane vesti

I rezervisti su zvučna imena, pa ko god izađe u plavim dresovima ima ulogu favorita u meču sa afričkom selekcijom koja mora da ide na pobedu ako želi da zadrži šanse da se domogne nokaut faze. Porazom od Australije, šanse Tunisa nisu velike, ali nada umire poslednja.

16.00: (8,50) Tunis (4,50) Francuska (1,45)

Dešan bi od prvog minuta mogao da pošalje Stiva Mandandu na golu, zatim Eduarda Kamavingu, Benžamina Pavara, Jusufa Fofanu, Kingslija Komana i Markusa Tirama. Kilijan Mbape je u utorak na poslednjem treningu imao zavijeni levi skočni zglob koji ga je mučio poslednjih meseci. Nije ozbiljnije prirode da mora da pauzira. Videćemo da li će Dešan glavnog aduta da gurne u vatru ili da ga odmori za meč osmine finala.

Lukas Ernandez je završio takmičenje, ali i sezonu zbog teške povrede kolena na otvaranju šampionata protiv Australije, a odlično ga je zamenio Teo Ernandez, fudbaler Milana koji je asistirao Mbapeu za prvi gol protiv Danaca. Dešan bi protiv Tunisa Eduarda Kamavingu mogao da testira na poziciji levog beka.

Tunis za 180 minuta nije postigao gol. Bio je mnogo bolji na otvaranju kada je iznenadio Dance (0:0), dok je razočarao protiv Australijanaca (0:1). Orlovi iz Kartagine nikada u istoriji nisu završili Mundijal bez postignutog gola, a sada će imati težak zadatak da zatresu mrežu svetskog šampiona.

Selektor Tunisa Žalel Kadri može da računa na kompletan sastav. Drugi golman Bešir Ben Said se oporavio od povrede. Promena u odnosu na tim protiv Ozija pre četiri dana moglo da bude na mestu desnog beka. Vajdiju Kekrida ili Ferjani Sasi mogli bi da zauzmu mesto Mohameda Dragera. Drugi najboljI strelac Tunisa u istoriji, Vahbi Kazri trebalo bi da igra od prvog minuta umesto dosad standardnog napadača Žebalija.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE FRANCUSKA DA ODBRANI TITULU U KATARU JE 6,50.

Francuska je i pre četiri godine u Rusiji obezbedila plasman u osminu finala posle dva kola, pobedama nad Australijom (2:1) i Peruom (1:0), a onda je odigrala bez golova sa Danskom.

Francuska i Tunis se nikada se nisu sastavli u ovom veku na Mundijalima, ali su odigrali tri prijateljske utakmice. Francuzi su jednom slavili, a dva puta je bilo nerešeno.

------------------------------------------------

KALKULACIJE PRED POSLEDNJE KOLO U GRUPI D

FRANCUSKA: Već je obezbedila mesto u osmini finala, verovatno s prve pozicije. Bod bi i matematički obezbedio pol-poziciju bez obzira na drugi meč grupe, Australija – Danska.

AUSTRALIJA: Prolazi ako pobedi Dansku. Može dalje i remijem, pod uslovom da Tunis ne savlada Francusku.

DANSKA: Biće učesnik osmine finala pobedom nad Australijom, a ako Tunis ne dobije Francuze ili ako ne bude imao bolju gol-razliku čak i da savlada Galske petlove.

TUNIS: Ide dalje pod uslovom da savlada Francusku, a na drugom meču bude remi. Ili da Danska pobedi, a ne ostvari bolju gol-razliku od Tunisa.

------------------------------------------------

TUNIS - FRANCUSKA, 16.00

AL RAJAN

STADION: Education City

SUDIJA: Metju Konger (Novi Zeland)

TUNIS (3-4-3): Damen, Bron, Merija, Talbi – Kekrida, Škiri, Lajduni, Abdi – Sliti, Kazri, Msakni

FRANCUSKA (4-3-3): Mandanda – Pavar, Varan, Konate, Kamavinga – Čuameni, Fofana, Grizman – Koman, Tiram, Mbape

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO – 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA D

Sreda

16.00: (7,00) Australija (4,00) Danska (1,57)

16.00: (8,50) Tunis (4,50) Francuska (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022reprezentacija TunisaDidije DešanKilijan EmbapeKingsli Koman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara