Poljud čeka pehar (©Reuters)
Poljud čeka pehar (©Reuters)

Devet godina tuge na Poljudu, vreme je za prekid posta

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 12:29

Kup Hrvatske: Hajduk u Splitu dočekuje Rijeku u borbi za pehar. Nikola Kalinić propustio poslednji trening, ali se očekuje da se nađe u timu Valdasa Dambrauskasa. Ove sezone u HNL-u gostujući timovi nisu uzeli ni bod

Tmuran period je iza Hajduka. Bar se tako nadaju na Poljudu. Ove sezone nagoveštena je renesansa nekadašnjeg velikana. Dolazak Nikole Kalinića protekle zime pokazao je da neki novi vetrovi duvaju u Dalmaciji. Devet godina je Hajduk bez trofeja, a Torcida je željna slavlja. Sve je spremno za prekid posta večeras (19.00) kada na Poljud stiže Rijeka u finalu Kupa Hrvatske.

Malo je falilo da Splićani ove sezone stignu i do titule. Dinamo je bio “pečen”, gubio je dosta bodova, ali Osijek, Rijeka i Hajduk nisu poklone koristili, pa je pobednički pehar opet završio na Maksimiru. Onaj drugi, utešni mogao bi da bude zamajac Hajduku pred napad na titulu naredne sezone.

Izabrane vesti

Ovo je prilika da se uzme trofej. To je razlog zbog kojeg sam došao u Hajduk. U prvenstvu se može uvek malo kalkulisati. Ovo je finale kupa, skroz drugačija utakmica nego u prvenstvu. Rijeka je dobra ekipa i biće teška utakmica. Iza nas je naporna sezona. Svi živimo za ovo, spremni smo. Nije bitno ko će postići gol, bitno je da osvojimo. Neću istetovirati ništa ako osvojimo kup, samo prvenstvo. Nadam se da ćemo ga dogodine osvojiti“, rekao je Marko Livaja uoči finalne utakmice s Rijekom, prenosi portal germanijak.hr.

19.00: (1,70) Hajduk (3,70) Rijeka (5,10)

Livaja će uz iskusnog Kalinića biti udarna igla. Postigao je 32 gola u svim takmičenjima, od toga 28 u šampionatu, a četiri u Kupu Hrvatske. Raspoložen je iskusni napadač kada igra sa Riječanima. Postigao je pet pogodaka, ali samo jednom na Poljudu. Po dva puta je zatresao mrežu na Rujevici.

Povratnik Nikola Kalinić propustio i poslednju utakmicu prvenstva, derbi s Dinamom na Maksimiru. Iskusni napadač je bio prehlađen. Nije ga bilo na poslednjem treningu pred meč sa Rijekom, ali se veruje da će zauzeti svoje mesto u poslednjem meču sezone.

Litvanski stručnjak Valdas Dambrauskas preporodio je klub krajem prošle godine. Nekadašnji trener Gorice i Ludogoreca veruje da trofej ostaje na Poljudu

Imamo plan, znamo što želimo, ali finala su vrlo čudna. Igrao sam ih nekoliko i znam da ne pobeđuje taktika. Odlučuju detalji, malo sreće, želje i koncentracije u ključnim trenucima. U poslednjoj utakmici protiv Rijeke pokazali smo da možemo savladati pritisak. Ako želite osvajati trofeje, moramo da naučimo kako da ne izgorimo u atmosferi“, rekao je pred utakmicu.

Hajduk je nominalno gost u finalu, ali igra na svom stadionu, sa većinskom podrškom navijača. Ako je iko neugodan i nepoželjan gost u Splitu onda su to Riječani. Dobili su oba puta Hajduk na Poljudu. Neverovatan je podatak da u meču Rijeke i Hajduka ove sezone u HNL-a domaćin nije osvojio ni bod.

Rijeku bi poslednji meč na klupi mogao da vodi Goran Tomić, koji je blizu klupe Dinama. Najviše se očekuje od Josipa Drmića, nekadašnjeg igrača Bajera iz Leverkuzena i Borusije iz Dortmunda.

Na pet poslednjih utakmcia Hajduke i Rijeke bilo je tri ili više golova. Kvota u Mozzartu na tip 3+ je 1,60.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP HRVATSKE – FINALE (SPLIT)

Četvrtak

19.00: (1,70) Hajduk (3,70) Rijeka (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitRijekaKup Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara