Poruka navijača Arsenala (©AFP)
Poruka navijača Arsenala (©AFP)

Digla se buna: I Arsenalovi navijači traže da gazda ode što pre

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 21:53

“Evropski fudbal nije za vas, najbolje je da odete“, bila je jedna od poruka

Nezadovoljstvo među navijačima velike engleske šestorke zbog pokušaja da pobegne iz ostrvskog fudbala i organizuje zatvoreno takmičenje gde bi se zgrtale neverovatne sume novca sve je veće, iako je Superliga uveliko otpisana.

Pristalice Mančester junajteda su danas jasno poručile Oleu Gunaru Solskjeru da porodica Glejzer mora da ide, u Liverpulu nisu prihvatili izvinjenje prebogatog biznismena Džona Henrija, dok su Čelsijevi navijači još pre dva dana doveli atmosferu do usijanja pred susret s Brajtonom, što je nedugo zatim dovelo do povlačenja kluba iz Superlige i njenog urušavanja.

Izabrane vesti

Petak, 21.00: (2,10) Arsenal (3,35) Everton (3,60)

Sever Londona i dalje je prepun nezadovoljnih pristalica dva tamošnja kluba – Totenhema i Arsenala. I jedni i drugi traže istu stvar, baš kao i Junajtedovi nešto ranije – da gazde pod hitno napuste klubove i predaju ih u većinsko vlasništvo naroda.

Dok su Totenhemovi navijači čvrstog stava, ali opet mirni po pitanju odlaska Danijela Levija, među Arsenalovim je nezadovoljstvo dostiglo tačku ključanja. U vrhu kluba s Emirejtsa pokušali su da smire situaciju, ali zapravo su je izgleda samo dodatno pogoršali. Naime, prebogati američki biznismen Sten Krenke nije smeo da se pojavi pred nezadovoljnim navijačima, pa je pred kuku i motiku poslao sina Džoša, zajedno sa generalnim direktorom Vinajem Venkatešamom. Oni su uputili javno izvinjenje zbog pokušaja da klubu oduzmu ono malo duše i uvedu ga u neke nove tokove, ali to nije upalilo.

“Ma šta ljudi pričali, Arsenal nije bio među glavnim pokretačima akcije za stvaranje Superlige“, izjavio je Venkatešam i dodao:

“Mi smo doneli odluku da se uključimo u ovaj projekat kada je voz već odlazio sa stanice. Bila je to loša odluka, užasna“.

Džoš Krenke je dodao da je Arsenal na kraju popstio pod pritiskom da uđe u šemu banke Džej Pi Morgan vrednu preko 5.000.000.000 evra, ali je dodao da shvata kolika je greška napravljena.

“Zapitali smo se šta bi bilo gore – Superliga ili Superliga bez Arsenala. Takođe smo se zapitali i šta naši navijači misle o svemu tome, a čini mi se da pristalice Arsenala širom sveta žele da što češće gledaju utakmice protiv najboljih na svetu. I navijači iz Engleske to žele, s tim što biste i hladne noći u Stouku, ali mi to nismo razumeli na prvu loptu“.

Svedoci razgovora dve strane kažu da navijači nisu bili ubeđeni da je izvinjenje bilo iskreno, zbog čega je jedan deo pitao Krenkea juniora da li njegova porodica zaista razume koliko je važan fudbal na Ostrvu. Potom su poslali jasnu poruku da ne žele više da ih vide na čelu kluba.

Krenke odgovor je bio da porodica nema nameru da ode, niti da proda klub, već da će nastaviti da ulaže novac u dalji razvoj Arsenala. Međutim, okupljene pristalice su uglas istakle da “nikada nisu verovali porodici Krenke, a da im sada tek nikada neće verovati“. Prema tvrdnjama porodice koja vodi klub, ideja je bila da se Arsenal uvede u novu fazu rekonstrukcije, što ipak nije naišlo na odobravanje onih koji su bili na sastanku.



tagovi

Sten KrenkeArsenalEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara