Stadion Maksimir (©MN Press)
Stadion Maksimir (©MN Press)

Dinamu stigla strašna ponuda: 12.000.000 plus 4.000.000 za Majera!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 11:51

Zagrepčani pred još jednim sjajnim poslom

Navikli smo već da Dinamo Zagreb prodaje igrače za ogroman novac kada su u pitanju klubovi iz regiona - na šta značajno utiče to što imaju pasoš Evropske unije, ali je to je neka druga tema - a praksu bi mogli da nastave ove zime.

Olimpik iz Marselja ponudio je Modrima 12.000.000 evra fiksno, plus još 4.000.000 kroz bonuse, za 23-godišnjeg ofanzivnog vezistu Lovra Majera, pišu Sportske novosti.

Izabrane vesti

Ovo je treća ponuda francuskog kluba, a prethodne dve iznosile su 8.000.000 i 10.000.000 evra.

"Da, informacija je tačna, Marselj želi da dovede Majera, Dinamo ima ponudu na stolu, sve je na maksimirskom klubu. Ako Dinamo kaže 'da', Majer pakuje stvari i odlazi u Francusku", potvrdio je za Sportske novosti igračev menadžer Endi Bara, koji zastupa i Danija Olma, a bio je umešan i u transfer Joška Gvardiola. Podsetimo, obojica su iz Dinama prešli u RB Lajpcig.


Pitanje je, međutim, da li će Zagrepčani pristati da odmah prodaju jednog od svojih najboljih igrača ili će sačekati leto. Dinamo ove sezone nije dominantan u hrvatskom prvenstvu kao ranijih, a titula je neophodna zbog novih kvalifikacija za Ligu šampiona. Uz to, Modri igraju šesnaestinu finala Lige Evrope protiv Krasnodara i veruju da imaju šansu za prolaz, a ona bi značajno opala prodajom Majera, koji je u 22 utakmice ove sezone dao pet i asistirao za osam golova.

Mladi ofanzivac je na Maksimir stigao leta 2018. iz komšijske Lokomotive, kojoj je plaćen 2.500.000 evra, takođe ogromnih za "lokalni transfer" kada je region u pitanju. To, ipak, nije naveća cifra koju je Dinamo izdvojio za neki klub iz svoje lige. Pre nekoliko dana Rijeka je od Zagrepčana dobila 4.500.000 za svoj tandem Ivan Nevistić - Daniel Štefulj.

Pre Olimpik Marselja za Majera se interesovala i Fiorentina, koja je navodno bila spremna da plati 10.000.000 evra, ali je Dinamo tražio 15.000.000. S bonusima koje Francuzi nude, ta cifra će biti i premašena, a očekuju se i uobičajeni bonusi od naredne prodaje. Svakako, na pomolu je još jedan veliki posao hrvatskog kluba.



tagovi

Dinamo ZagrebLovro MajerZdravko MamićMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara