Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Direktna bitka za prevlast: Urakan dobija kod kuće, Velez gubi u gostima

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.09.23. | 23:03

Vreme je za 6. kolo Liga kupa Argentine

Dva kluba sa ogromnom i trofejnom istorijom, koji su oduvek zadavali ogromne probleme argentinskim velikanima, posle dužeg vremena ponovo se nalaze u klinču za vodeće mesto u šampionatu. Urakan i Velez Sarsfild noćas (02.00) se sastaju na stadionu Tomas Adolfo Duko u sklopu šestog kola Liga kupa, iliti druge faze prvenstva Argentine. Timovi su izjednačeni na tabeli Grupe A sa po devet osvojenih bodova i upuštaju se u direktnu borbu za prevlast.

Urakan je bio jedan od timova sa najlošijom kampanjom u prvoj fazi argentinskog šampionata, dok je u formatu Liga kupa posle pet odigranih kola jedan od najboljih na tabeli grupe i trenutno zauzima četvrto mesto sa devet osvojenih bodova sa tri pobede i dva poraza. Duel trećeg kola Liga kupa protiv Independijentea odigran je na stadionu Libertadores de Amerika, gde je domaći tim slavio minimalnim, a pobedonosni gol postignut je u 26. minutu igre, a mrežu Urakana zatresao je Aleksis Kanelo. Gosti nisu predstavljali nikakvu opasnost za defanzivce Dijablo Roha, a određene brige ponovo su se pojavile u najneželjenijem trenutku, u vidu toga da tim Dijega Martinesa nije uspeo da uputi niti jedan udarac ka golu rivala.

Izabrane vesti

El Globo je u prošlom kolu uspeo da prikrije uticaj poraza od Independijentea, a koji ih je brzo vratio u zonu ispadanja. Možda tako ne izgleda kada se pogleda trenutni plasman Liga kupa, ali na tabeli koja objedinjuje koeficijente učinka, tim iz Parke Patrisiosa nalazi se na rubu zone ispadanja. Poslednji meč na stadionu Tomas Adolfo Duko završen je pobedom protiv Himnasije rezultatom 2:0, a Kemerosi su celo drugo poluvreme odigrali sa igračem manje zbog isključenja Federika Fatorija u sudijskoj nadoknadi prvog dela meča. Uprkos tome, uspeli su da pobede, a golove za domaći sastav postigli su Fabio Perejra i Valter Mazanti.

02.00: (2,40) Urakan (2,95) Velez (3,05)

I dalje bez mogućnosti da računaju na Fernanda Torenta i Valentina Burgosa, koji su u procesu oporavka od povreda, ekipa Urakana stiže na ovaj meč motivisana da pobedi u važnom duelu. Posle tri pobede u četiri poslednja meča u svim takmičenjima, El Globo je između ostalog uspeo da se plasira u sledeću fazu Kupa Argentine tako što je pobedio Rasing u osmini finala sa 5:3. U prethodnih pet duela zabeležili su tri pobede, bez remija i dva poraza, pobedivši Kolon, Rasing i Himnasiju, pored poraza od Taljeresa iz Kordobe i Independijentea.

Klub je trenutno na drugom mestu u Grupi A Liga kupa, sa do sada osvojenih devet bodova, jednim manje od Independijentea, koji je u vrhu šampionata, i jedan iznad Instituta, prvog tima van kvalifikacione zone. U poslednjih deset mečeva odigranih kao domaći tim, na stadionu Tomas Adolfo Duko, ekipa Dijega Martinesa je zabeležila nedavnu kampanju od četiri pobede, tri remija i tri poraza. A, trenutno je u seriji od četiri trijumfa.

Slično kao i njihov noćašnji domaćin, Velez Sarsfild je takođe igrao veoma loše u argentinskoj Profesionalnoj ligi, ali su u ovoj fazi zaigrali dosta ozbiljnije, o čemu govore i dosadašnji rezultati. U osnovi, El Fortin ima prateći recept da dobija utakmice kao domaći tim, ne postižući isti uspeh kada treba da igra u gostima. U prošlom kolu, Velez se suočio sa Arsenalom iz Sarandija, kada je izbio na prvo mesto pobedivši Vijaduktose kod kuće sa 2:1, u meču koji je usledio nakon istog rezultatskog poraza od Himnasije u La Plati. Svi Fortinovi porazi u dosadašnjoj fazi takmičenja bili su van svog doma, dok u nastupima na stadionu Hose Amalfitani, Velez je u stanju da igra na visokom nivou.

Sastav iz zapadnog Ajresa trenutno na trećem mestu u Grupi A, sa istih devet bodova kao i Urakan, u praktično identičnoj situaciji, samo u zaostatku na gol-razlici. U poslednjih pet odigranih utakmica, zabeležili su tri pobede, bez remija i dva poraza, pobedivši Barakas Sentral, River Plejt i Arsenal Sarandi, pored poraza od Independijentea i od Himnasije. Kao gost, ekipa Sebastijana Mendesa zabeležila je nedavni učinak od samo jedne pobede, tri remija i šest poraza u poslednjih deset odigranih utakmica.

Poslednji okršaj ovih ekipa viđen je na ovom istom stadionu 30. jula tekuće godine, a završen je minimalnom pobedom domaćih.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 6. KOLO

Subota

Himnasija LP - Rosario U TOKU

23.30: (2,05) Boka Juniors (3,10) Lanus (3,70)

Nedelja

02.00: (1,75) Sentral Kordoba (3,45) Defensa i Hustisija (4,50)

02.00: (2,40) Urakan (2,95) Velez (3,05)

20.00: (2,05) Independijente (3,05) Instituto (3,80)

22.45: (2,25) Njuels (3,00) Estudijantes (3,30)

23.55: (2,30) Tigre (3,00) San Lorenco (3,20)

Ponedeljak

02.00: (3,80) Banfild (3,30) River Plejt (1,93)

21.00: (2,60) Platense (2,95) Union (2,80)

21.00: (2,15) Sarmijento (3,05) Belgrano (3,45)

23.30: (2,90) Kolon (3,20) Argentinos Juniors (2,35)

23.30: (2,70) Godoj Kruz (2,90) Rasing (2,75)

Utorak

02.00: (1,62) Atletiko Tukuman (3,45) Arsenal (5,70)

02.00: (1,50) Taljeres (3,70) Barakas (7,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineUrakanVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara