Degenek i Dragović posle meča protiv Brage (Starsport)
Degenek i Dragović posle meča protiv Brage (Starsport)

Dragović i Degenek spremni za Razgrad, teška situacija sa Borjanom i Krstičićem

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 09:49

I Dioni bi trebalo da bude spreman za Ludogorec

Stomačni virus, dijagnostifikovan u svlačionici Crvene zvezde posle 165. večitog derbija, ostavio je realnu mogućnost da srpski šampion bude značajno oslabljen narednog četvrtka u Razgradu, tokom jednog od najvažnijih evropskih mečeva ove jeseni.

Ipak, posle otkazivanja duela sa Voždovcem situacija u redovima tima Dejana Stankovića se delimično normalizovala, mada niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će osmorica zaraženih igrača biti u stanju da izađu na megdan Ludogorecu. Činjenica je da se zdravstveno stanje Aleksandra Dragovića i Miloša Degeneka poboljšalo i da bi standardni štoperski tandem trebalo da krene put Bugarske. Pre toga crveno-bele čeka gostovanje u Novom Pazaru. Skraćenu rotaciju trebalo bi da nadomeste Radovan Pankov, potencijalno i mladi Strahinja Eraković.

Izabrane vesti

Zdravstveni boljitak primećen je i kod napadača Luia Dionija, koji je takođe imao problema sa stomačnim virusom. Francuz će po svoj prilici biti prva opcija u Razgradu, obzirom na povrede Milana Pavkova i Rišaira Živkovića. Milan Borjan je od svih bolesnih u Zvezdinoj ekipi imao najjače simptome i organizam mu je najviše iscrpljen. Jasno je da kapiten neće putovati u Novi Pazar, a pod velikim je upitnikom i za meč sa Ludogorecom. Ako se ne oporavi u potpunosti, propustiće prvi evropski meč kluba od 2017. godine i dolaska u redove crveno-belih.

Borjan je branio za Zvezdu u Evropi i slomljenog prsta (Keln) i prilično oštećene zadnje lože, pa zbog prethodnih iskustva ne sme da se odbaci varijanta da iskusni čuvar mreže ipak stane između stativa protiv nekadašnjeg kluba. Međutim, jasno je da je najbliži mestu startera iskusni Zoran Popović.

Situacija nije sjajna ni kada je u pitanju Nenad Krstičić. Iskusni zadnji vezni osećao je, posle stomačnih tegoba, i jaku glavobolju. Sigurno je da će propustiti duel u Novom Pazaru. Kakva je kompletna kadrovska slika u Crvenoj zvezdi biće jasnije posle utakmice protiv Novog Pazara, jer će oni koji ne budu putovali na to gostovanje teško biti spremni da startuju u Bugarskoj. Ispred trenera Dejana Stankovića su nezgodni dani, ali proces rada se ipak odvija i vrše se pripreme za dve važne utakmice.


tagovi

Miloš DegenekAleksandar DragovićMilan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara