Ilustracija (@Shutterstock)
Ilustracija (@Shutterstock)

Druga liga Argentine: Himnasiji ne prija domaći teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 23:25

Tim iz Mendoze na pet gostovanja ima maksimalan učinak, a na svom stadionu ima čak tri poraza na pet utakmica. San Martin u vrhu, igra tvrde mečeve na mali broj golova

Najbolja liga Argentine ne igra se već skoro godinu i po. Zamena su bila dva Liga kupa koji su osvojili Boka Juniors i Kolon. Elitni šampionat Gaučosa predviđen je posle Kopa Amerike, ali u toku je druga lige sa čak 35 timova podeljenih u dve grupe. Pobednici Grupe A i B plasiraće se u finale plej-ofa, dok će ekipe od drugog do četvrtog mesta da se nađu u doigravanju za plasman u najbolje društvo.

Posle 10 kola Atlanta u Grupi A i Klub Guemes u Grupi B su lideri. Noćas (02.10) se igra jedan meč u drugoligaškom karavanu - Himnasija Mendoza dočekuje San Martin iz Tukumana. Oba tima su u vrhu u Grupi A. Himnasija bi pobedom izbila na prvo mesto. Trenutno ima bod manje od lidera Atlante. Klub iz grada Mendoze jedina je ekipa u obe grupe duge lige Argentine bez remija. Ostvareno je sedam pobeda i tri poraza. Zanimljivo, sva tri neuspeha su ostvarena na svom terenu, dok u gostima Himnasija ima svih pet pobeda. Najbolji strelci sa po tri gola su Kristijan Lama, Dijego Mondino i Ramon Lentini.

Izabrane vesti

02.10: (2,20) Himnasija Mendoza (3,05) San Martin (3,35)

San Martin je pre nekoliko godina igrao elitni rang, a trenutno je šesti u Grupi A sa 13 bodova. Tim iz Tukumana igra tvrde mečeve. Gol-razlika je 9:7 posle devet kola. Na kormilu San Martina je mladi 40-godišnji stručnjak Pablo de Muner. Najbolji strelac u dosadašnjem toku šampionata je krilni napadač Huan Martin Imbert, strelac tri gola, dok dve asistencije ima Danijel Gonzalez.

I San Martin bolje igra na gostovanjima u novoj sezoni Primera Nasionala. Ekipa iz Tukumana je samo jednom poražena na četiri utakmice, a ima dve vezane pobede i to identičnim rezultatom - 1:0.

Na startu godine, San Martin i Himnasija Mendoza su odigrali bez pobednika - 2:2. Na dve vezane utakmice ovih timova bilo je tri ili više golova.


tagovi

ArgentinaSan Martin TukumanHimnasija MendozaArgentina 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara