Samjuel Namani (©YouTube)
Samjuel Namani (©YouTube)

Drugoligaš igra meč za prvi trofej i plasman u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.12.21. | 23:15

Ukoliko Čonam Dragonsi u noći između petka i subote (04.30) kao gosti nadoknade minus od 1:0 iz prvog meča finala Kupa Južne Koreje sa Daeguom, ispisaće istoriju azijskog fudbala

Neobičan meč se igra u noći između petka i subote, od 04.30 časova po srednjeevropskom vremenu. Na programu je revanš meč finala Kupa Južne Koreje, između Daegua i Čonam Dragonsa.

Pre svega, zanimljiva je odluka Fudbalskog saveza Južne Koreje da se meč za trofej ne igra od 12.30 časova po lokalnom vremenu. Netipičan termin, čak i za ranije faze takmičenja, a kamoli za finale.

Izabrane vesti

04.30: (1,80) Daegu (3,30) Čonam Dragons (4,50) - Prvi meč 1:0

Ono što je posebno interesantno je to što je Čonam drugoligaš. Tako smo dobili situaciju koja do sada nije viđena u azijskom fudbalu, ukoliko osvoje Kup, Zmajevi će da postanu prvi tim iz drugog ranga koji se plasirao u Ligu šampiona.

Da bi ispisali istoriju, moraju da nadoknade minus iz prvog meča. Daegu je kao gost trijumfovao sa 1:0 i tako došao nadomak svog drugog trofeja u nacionalnom kupu.

Za Čonam nastupa jedan fudbaler koji je godinama igrao u Srbiji, Samjuel Namani. Nigerijski napadač nije ostavio dubok trag kod nas, iako je nastupao za čak četiri kluba. Počeo je od Sloge iz Petrovca na Mlavi, a zatim je igrao još za Jagodinu, Donji Srem i Slobodu iz Užica. Potom je 2018. prešao u Švedsku, a početkom ove godine se Namani našao u Čonamu. Postigao je sedam golova ove sezone, od čega tri u Kupu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Pored Namanija, za drugoligaša igraju dva stranca vrlo zvučnih imena, Baloteli i Aleks. To ipak nisu oni slavni fudbaleri, već brazilski napadači koji su najveći deo karijere proveli u domovini i Aziji. Baloteli je odigrao jednu sezonu u Evropi, za Vardar, a Aleks ni toliko. Tu je i levi bek reprezentacije Uzbekistana, Oleg Zotev.

Daegu je već obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zaueo je treće mesto u K-ligi, iza šampiona Čonbuka i drugoplasiranog Ulsana. Zato sada može da igra rasterećeno, bez pritiska da mu propadne sezona.

S druge strane, Čonamu bi samo senzacionalno osvajanje Kupa bilo spas. Propustio je priliku da se plasira u K-ligu, bio je četvrti u ligaškom delu, posle čega je eliminisan u plej-ofu.

Za Daegu će noćas da navijaju igrači Džedžu Junajteda, koji su bili četvrti u južnokorejskom šampionatu. Ukoliko domaćin odbrani prednost, Džedžu će u elitu. Inače, Daegu je ove sezone igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, što dovoljno govori o kvalitetu tima koji predvode Kelsinja i Bruno Lamas.

Čonam je u polufinalu kao gost savladao Ulsan, kao gost sa 2:1. Tada je i definitivno dokazao da je neugodan gost. Računajući i prvenstvene mečeve, na strani je izgubio samo dva od poslednjih 25 utakmica.

Finale može da se odigra pred punim tribinama, u Južnoj Koreji se ne smanjuje kapacitet uprkos pandemiji koronavirusa. Ipak, postoje određeni uslovi, na tribine mogu samo navijači koji su vakcinisani ili oni koji su mlađi od 18 godina.

KUP JUŽNE KOREJE – FINALE (REVANŠ)

Subota

04.30: (1,80) Daegu (3,30) Čonam Dragons (4,50) - Prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Južna KorejaDaegu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara