Santijago Solari (©AFP)
Santijago Solari (©AFP)

Drugoligaš na Defensinom putu do četvrtfinala Kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 23:03

Jastrebovi iz Florensio Varele veliki favoriti u sudaru sa Estudijantesom iz Rio Kvarta u osmini finala najmasovnijeg argentinskog takmičenja

Kup takmičernja gotovo neizostavno donose iznenađenja, uglavnom zbog sistema direktne eliminacije u kojem svoju priliku vide i pojedini klubovi iz nižih rangova. Nekoliko iznenađenja već je viđeno u prve dve runde Kupa Argentine, gde je nekolicina timova sa statusom elitnog ranga, završila svoje učešće, mnogo ranije nego što je to očekivano, a pre sedam dana, koliko ima od kada je otpočela faza osmine finala, drugoligaš San Martin iz San Huana napravio je još jednu senzaciju eliminisavši Argentinos Juniors.

Preostala četiri meča ove faze takmičenja na programu su tokom ove nedelje, počevši od noćašnjeg okršaja između Estudijantesa iz Rio Kvarta i Defense i Hustisije. Duel između Kalestea iz Kordobe i Jastrebova iz Florensio Varele zakazan je za 02:10 časa po srednjoevropskom vremenu, a po propozicijama koja nalaže ovo takmičenje odigraće se na neutralnom terenu stadiona Heneral Estanislao Lopes, čuvenom Groblju slonova u Santa Feu, inače domu Atletiko Kolona.

Izabrane vesti

Estudijantes Rio Kvarto tokom dve prethodne faze turnira suočavao se sa izazovima van svojih domena. Prvo su se sukobili sa Atletiko Tukumanom, koga su pobedili sa 3:1, a zatim je usledio susret sa Banfildom, još jednim prvoligašem, koji je savladan minimalnim rezultatom.

U Drugoj diviziji argentinskog fudbala iliti Primeri Nasional B, Estudijantes se posle 21. odigranog kola u Grupi A, nalazi na deobi desetog mesta sa Defensores Unidosem, oba tima imaju 43 sakupljena boda, ali tim iz Rio Kvarta ima nešto lošiju gol-razliku. Sa pet kola do kraja takmičenja, sastav sa Antonio Kandinija ima izgledne šanse da se plasira među prvih osam u Grupi A, koji kasnije nastavljaju put ka eliti kroz eliminacionu fazu. Trenutno im je zona pristupa udaljena tek dva boda, u kojoj se nalaze Temperlej, San Martin iz San Huana i Himnasija iz Mendose, svi sa po 45 osvojenih bodova.

02.10: (6,25) Estudijantes Rio Kvarto (3,50) Defensa i Hustisija (1,58)

U poslednjih deset mečeva na domaćem terenu u svim takmičenjima, Kalestesi imaju šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz. Značajno je da su ostali neporaženi u poslednjih šest utakmica kod kuće, uz remi i pet pobeda. Međutim, njihova odbrana je pokazala ranjivost, primivši golove u pet od poslednjih šest okršaja. Trener Ivan Delfino, trebalo bi da postroji tim svojom karakterističnom taktičkom formacijom, 4-2-3-1, demonstrirajući svoje poverenje u maksimalnu snagu svojih igrača.

S druge strane, Defensa i Hustisija se u dve prethodne faze suočavala sa klubovima daleko nižih mogućnosti, savladavši tako Ituzaingo rezultatom 3:2 i Sentro Espanjol sa tankom pobedom od 1:0, koristeći uglavnom mešovite satave u ovim duelima

U argentinskoj Profesionalnoj ligi, iliti prvom delu sezone, Jastrebovi su u 27 kola zabeležili 12 pobeda, osam remija i sedam neuspeha uz 36 postignutih i 23 primljenih golova, čime su obezbedili 6. mesto na tabeli sa 44 osvojena boda. U poslednjih deset gostujućih mečeva u raznim takmičenjima, četiri puta su pobedili, tri remizirali i tri izgubili, uz nedavnu pobedu i dva remija u gostima.

Odbrambena čvrstina Defense se ističe, jer su njihovi protivnici postigli samo četiri gola u poslednjih šest utakmica. Trener Hulio Vakari se, međutim, suočava sa neizvesnostima u pogledu prisustva levog beka Aleksisa Sota, koji, iako je igrao sa slomljenim nosom protiv Botafoga u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane, i nije učestvovao u poslednjem okršaju protiv Sarmijenta za Liga kup Argentine. Sastav iz Florensija Varele nedavno je uspelo da savlada Botafogo sa 2:1 u revanšu četvrtfinala CONMEBOL Sudamerikane. Nikolas Fernandez postigao je dva gola, po jedan u oba poluvremena.

Treba naglasiti da se osmina finala i četvrtinafinala, kao i prve dve faze Kupa Argentine, igraju na jednu utakmicu. Tek od polufinala slede revanši. Kroz sve faze ovog takmičenja, bez izuzetka, mečevi se odigravaju na neutralnom terenu. Pobednik iz ovog duela u narednoj rundi imaće za rivala, možda i najpoželjnijeg protivnika u toj fazi takmičenja, drugoligaša Čako For Ever.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

KUP ARGENTINE - OSMINA FINALA

Četvrtak

02.10: (6,25) Estudijantes Rio Kvarto (3,50) Defensa i Hustisija (1,58)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineEstudijantes Rio KvartoDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara