Fudbaleri Leotara (©FK Leotar Trebinje)
Fudbaleri Leotara (©FK Leotar Trebinje)

Duel desetkovanih novajlija u Trebinju posle 12 godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 13:29

Premijer liga BiH: Stomačni virus kroji sastave Leotara i Posušja

Pošto je u danima vikenda odigrano pet utakmica šestog kola Premijer lige, zavesa na ovu rundu biće spuštena večeras u Trebinju između Leotara i Posušja (17.00). Meč koji je prvobitno trebalo da bude odigran u subotu, međutim, razlog za nešto kasnije odigravanje jeste stomačni virus koji je potpuno poharao domaće.

Naime, čak 20 igrača imalo je određenih problema sa stomakom, dok je njih 14 hospitalizovano. Zbog toga, Leotar je od Fudbalskog saveza BiH zatražio odlaganje za početak septembra, ali krovna kuća BiH fudbala delimično je usvojila zahtev Trebinjaca, pa je odlučeno da meč bude odigran danas.

Izabrane vesti

17.00: (2,65) Leotar (2,80) Posušje (2,90)

Tako je tim sa Polica morao kako zna i ume da se oporavlja, a s obzirom na broj igrača koji su imali problema, teško i da šef stručnog štaba Branislav Krunić zna ko će moći istrčati na teren.

Šta da se radi, mi moramo izaći na teren, hteli ili ne. Situacija nije baš toliko sjajna, jer će svi koji budu u stanju da igraju morati dodatno da stisnu zube u ovom važnom susretu koji bi mogao da nam odredi dalji tok sezone. Iako je većina igrača još prilično nespremna posle preležanog stomačnog virusa, nadam se da ćemo doći do važnih bodova protiv direktnog rivala u borbi za opstanak i da ćemo doći do prve pobede na Policama u ovoj sezoni“, istakao je Krunić u najavi ovog meča.

Leotar je sezonu otvorio fantastično. Sa dva gostovanja donesena su četiri boda (Radnik 0:1) i Borac (0:0), ali je posle toga forma Trebinjaca znatno pala. Upisana su tri poraza (Sloboda, Tuzla Siti i Široki Brijeg), i to bez postignutog gola, što je dodatno upalilo alarme u novopečenom premijerligašu. Protivnik idealan za izlazak iz krize, trenutak baš i ne. Međutim, ukoliko želite da igrate u društvu najboljih, opravdanja nema.

Dok je prolongirani meč pružio određeni oporavak domaćima, u sličan problem u međuvremenu su ušli fudbaleri gostiju. U ovih nekoliko dana Posušje je poharala viroza, pa će i trener Denis Ćorić biti na mukama, kako skrpiti tim za večerašnji duel.

Da smo igrali u subotu ne bismo imali nijednog igrača van stroja. Sad imamo problema i zaista ne znam ko će istrčati, jer je pod znakom pitanja šest ili sedam igrača. Ne želim da kukam, izaći ćemo na teren sa namerom da ostvarimo povoljan rezultat. Biću primoran da napravim dosta promena“, rekao je Denis Ćorić te se dotakao protivnika.

Igraju specifičan fudbal i sistem, rade tranziciju po osvojenoj lopti. Tvrda su i čvrsta ekipa, igraju kući i imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Pitanje je kako će ova viroza delovati na obe ekipe. Dobro su vođeni od strane Branislava Krunića, i sigurno su ekipa za respekt".

Posušje je do sada osvojilo tri boda, i to onaj trijumf nad Borcem (1:0), dok su upisani porazi od (Velež, Sarajevo, Željezničar, Tuzla Siti), pa je možda duel u Trebinju dobra prilika za prve gostujuće bodove.

Zanimljivo, poslednji duel ova dva tima odigran je davne 2009. godine kada su domaći trijumfovali sa 3:1.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 6. KOLO

Subota

Sloboda Tuzla - Sarajevo 1:2 (0:1)

/Beganović 90 - Bodul 15, Ramić 47/

Zrinjski - Tuzla Siti 1:1 (0:1)

/Malekinušić 89 - Džafić 32/

Nedelja

Rudar Prijedor - Borac Banjaluka 1:1 (1:1)

/Mandić 13 - Uzelac 45+1/

Radnik - Željezničar 0:0

Široki Brijeg - Velež 0:1 (0:1)

/Zvonić 35/

Sreda

17.00: (2,65) Leotar (2,80) Posušje (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1LeotarPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara