Fudbaleri Gojasa (©Reuters)
Fudbaleri Gojasa (©Reuters)

Duel u Brazilu u kojem niko ne sme da prospe bodove

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.11.21. | 23:05

Remo traži pobedu kojom bi obezbedio opstanak u brazilskoj Seriji B, Gojasu treba trijumf da bi se plasirao u Seriju A. Okršaj je na programu od 23.55 časova

I ponovo, kao po nekom nepisanom prаvilu, kada se zađe u sam finiš sezone, neizbežni su sukobi onih kojima su neophodni bodovi kako bi preživeli u trenutnoj kategoriji i onih koji po sveku cenu žele da je što pre napuste, jer po njihovoj filozofiji, njoj nikada nisu ni pripadali. Upravo jedan od takvih duela, gde je pobeda neophodna i jednom i drugom timu, a koji se nalaze na totalno suprotnim stranama tabele, na program je noćas (23.55) u Belemu na stadionu Evandro Almeida, gde lokalni Remo dočekuje Gojas.

Domaći sastav predvođen Felipeom Konsensiaom, pokušaće da u preostala tri meča spasu ovogodišnju kampanju u drugom po jačini rangu brazilskog klupskog takmičenja, a koju su protekle sezone obezbedili kao vicešampioni Serije C. Tim iz Belena je u dosadašnjem toku prvenstva sakupio 41 bod, čime se našao na 15. mestu i trenutno je van zone ispadanja. Međutim, nije ni daleko od nje. Lestvicu niže, sa tri boda zaostatka nalazi se Bruske, a sa istim brojem bodova, ali prva ispod crte i na mestu koje vodi u nižu kategoriju nalazi se Londrina. Ne treba otpisivati ni Vitoriju sa 37, kao ni Konfiansu sa 36 bodova, koje još uvek imaju matematičke šanse za opstanak.

Izabrane vesti

23.55: (2,95) Remo (3,00) Gojas (2,45)

Ono što im svakako ne ide u prilog, jesu brojni neuspesi koji su se nanizali u predhodnom periodu i koji su doveli klub u ovakvu situaciju. Naime, Remo je na poslednjih deset utakmica zabeležio čak šest poraza, uz dva remija i isto toliko pobeda. U svemu tome, bez pobede su na svom terenu u poslednja tri okršaja, na kojima su ostvarili remi bez golova sa trenutno drugoplasiranom Koritibom, a potom doživeli dva minimalna poraza za redom, od direktnih konkurenata Ponte Prete i Londrine.

Što se tiče gostujućeg sastava, Gojas pokušava da se ekspresno vrati u elitni rang, odakle je ispao protekle sezone završivši 18 na tabeli Serije A. Zeleni tim iz Gojanije predvođen Ramosom Glauberom trenutno se sa 58 osvojenih bodova nalazi na deobi četvrtog mesta zajedno sa Avaijem. Preciznije, zbog lošije gol-razlike zauzimaju 5. poziciju. Tri kola pred kraj prvenstva, nastala je zaista velika gužva u borbi za promociju, a čak šast timova od druge do sedme pozicije i dalje su u igri. U najboljoj situaciji od svih je Botafogo, koji i pored toga što se sa 63 boda zauzima lidersku poziciju, još uvek zvanično nije plasirao u viši rang. Glavni konkurenti za Gojas, pored Avaija koji poseduje isti broj bodova su, trećeplasirani Guarani sa 59 bodova, kao i pratioci na tabeli Regatas sa 57 i Alogoano sa 56 osvojenih bodova.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Zeleni su svoj napredak ka plasmanu u Seriju A, dosta usporili u poslednjih pet utakmica u kojima su zabeležili tek jedan trijumf i to proteklog vikenda, kada su savladali direktnog rivala Koritibu sa 2:1, čime time prekinuli niz rasipanja bodova u četiri uzastupna remija. Eventualna pobeda na noćašnjem gostovanju u mnogome bi pomogla Gojasu da se dokopa pozicije koje obezbeđuju elitni rang u narednoj sezoni, iz razloga što naredna dva meča, mogu biti i igrački i situaciono jer ih očekuje sukob sa Guaranijem na svom terenu i gostovanje Bruskeu, koji se bori za opstanak.

Nešto ranije ove sezone Gojas i Remo su se po prvi put sastali posle više od dvadeset godina. Poslednji put kada su se ovi rivali našli u istom rangu takmičenja bilo je to još 1999. godine, takođe u Seriji B. U predhodnim decenijama, oba kluba bili su aktivni učesnici najjače kategorije brazulskog fudbala, a jednom su odmerili snage i u nacionalnom Kupu. Sve u svemu, trinaest je ukupan broj njhovih međusobnih duela, od kojih je, može iznenađujuće Remo rešio čak devet u svoju korist, naspram Gojasa koji je zabeležio tek dve pobede, uz isto toliko remija, računajući i poslednji njihov okršaj 17. kola, kada je na Aile Pinjeiro stadionu u Gojaniji rezultat bio 1:1, uz golove Nikolasa Žodinja za domaće i Renana Žornea za tada goste iz Belena.

BRAZIL 2 – 36. KOLO

Subota

CSA – Konfijanka 0:0

Guarani – Avai 4:0 (2:0)

/Hulio Cezar 24, Bruno Savio 33, Lusao 56, 74/

Nedelja

Koritiba – Brazil de Pelotas 2:1 (0:0)

/Vaguininjo 55, Gamaljo 90+4 – Erison 82pen/

Vitorija – Kruzeiro 3:0 (3:0)

/Rodrigez 4, David 8, 35/

Ponedeljak

Botafogo – Operario U TOKU

Bruske – CRB U TOKU

Londrina – Ponte Preta U TOKU

Nautiko – Sampajo Korea U TOKU

Vila Nova – Vasko U TOKU

23.55: (2,95) Remo (3,00) Gojas (2,45)

***Kvote su podložne promenama

(PIŠE: Đorđe RADONJIĆ)


tagovi

FK GojasBrazil 2GojasRemo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara