Rade Dugalić (©Starsport)
Rade Dugalić (©Starsport)

Dugalić golom spasao Kairatu samo bod, Astana u šampionskom zaletu

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 09:43

Prvenstvo Kazahstana ulazi u ciljnu ravninu, ovog ponedeljka se završava 22. od 26 kola

Otkako se nastavilo prvenstvo Kazahstana, posle pauze zbog mečeva klubova u evro-takmičenjima. Kairat se vratio u svoj mod „toplo-hladno“. Svako drugo kolo negde ostavi bodove, tako je bilo i u nedelju, kada je na gostovanju Šahtjoru iz Karagandija aktuelni prvak odigrao samo 1:1. Tako trenutni lider Astana ima priliku da u ponedeljak eventualnom pobedom nad Tarazom pobegne na +9, četiri kola pre kraja prvenstva. Taj meč u Nur Sultanu na programu je od 13 časova.

13.00: (1,45) Astana (4,10) Taraz (6,75)

Izabrane vesti

Kairat je tek treći na tabeli, između njega i Astane se nalazi Tobol, koji takođe igra u ponedeljak, od 14 časova protiv Atiraua. Ukoliko ne bude iznenađenja ekipa iz Almatija će praktično ispasti iz šampionske trke i moraće da se zadovolji trećom pozicijom, koja barem garantuje mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Navijači Kairata još mogu da budu zadovoljni što u nedelju njihovi ljubimci nisu izgubili. Gubili su sve do 89. minuta, kada je srpski štoper Rade Dugalić glavom doneo izjednačenje, posle slobodnog udarca koji je izveo Rikardo Alves. Čitav meč za Kairat je odigrao i bivši defanzivac Partizana Maki Banjak. Kamerunac je u 63. minutu dobio žuti karton, a upravo je njegova nesigurna intervencija u 77. minutu kumovala golu Umaeva za 1:0.

Ishod meča u Karagandiju savršeno je odgovarao Astani, koja je od nastavka prvenstva u sjajnoj formi. Tim našeg Antonija Rukavine trijumfovao je na poslednja tri meča i zaslužno se probila do liderske pozicije. Današnji njihov rival Taraz nalazi se u donjem delu tabele, tek je 11, ali mala je šansa da će u finišu uspeti da ga stignu timovi iz zone ispadanja Žetisu i Kajzar. Taraz je u prva dva meča u septembru uspeo da ostane neporažen, remizirao je sa Aktobeom i Tobolom, oba puta po 0:0, te je tako prošlog vikenda direktno pomogao Astani da se vrati na vrh.

Oba tima su u sredu odigrali još po jedan meč u Kupu Kazahstana, Astana je u produžecima u revanšu savladala Kaspij našeg trenera Srđana Blagojevića sa 1:0 i tako se plasirala u polufinale, dok je Taraz odigrao prvi meč četvrtfinala sa Šahtjorom, takođe 0:0. U maju ove godine Astana je savladala Taraz kao gost sa 1:0, pogotkom Bejsebekova u 53. minutu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Rezultat meča u prestonici Nur Sultanu pratiće igrači Tobola, koji će jedan čas kasnije da započnu duel sa Atirauom. Kako je domaćin bez pobede na poslednje četiri utakmnice i 10. je na tabeli, bez šanse da se umeša u borbu za plasman u Ligu konferencije, očekuje se pobeda tima naših Zorana Tošića i Dušana Jovančića.

Uostalom, Tobol je ove godine savladao Atirau tri puta. U maju u prvenstvu sa 2:0, a zatim u julu i avgustu u nacionalnom kupu sa 2:0 i 3:1. Na obe kup utakmice je Tošić u finišu postizao po gol.

KAZAHSTAN 1 – 22. KOLO

Nedelja

Kizilžar – Turan 0:1 (0:0)

/Dairov 76ag/

Aktobe – Žetisu 2:0 (2:0)

/Balašov 17, Mukam 28/

Šahtjor Karagandi – Kairat 1:1 (0:0)

/Umaev 77 – Dugalić 89/

Ponedeljak

13.00: (1,45) Astana (4,10) Taraz (6,75)

13.00: (2,05) Akžajik (3,10) Kajzar (3,70)

14.00: (3,90) Atirau (3,30) Tobol (1,92)

15.00: (2,05) Ordabasi (3,20) Kaspij (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kazahstan 1Rade DugalićAstanaKairat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara