Džentlmenski dogovor Partizana i Zdjelara

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 16:36

Šta se krije iza novog ugovora zadnjeg veznog sa crno-belima...

Ljubav prema klubu ne dokazuje se rečima, veća delima. Tim postulatom vodio se Saša Zdjelar prošle sedmice prilikom potpisavanja novog ugovora sa Partizanom, čime je direktno sprečio udar na klupsku kasu.

Produžetkom saradnje na još dve godine, do juna 2023, zadnji vezni je omogućio crno-belima da bezbrižnije dočekaju letnji prelazni rok. Em su sačuvali jednog od najvažnjih igrača u sistemu Aleksandra Stanojevića, em uštedeli 700.000 evra.

Izabrane vesti

To je iznos koji bi čelnici Parnog valjka morali da isplate Olimpijakosu u vidu penala na kojima bi insitirali Grci da je Saša na kraju sezone napustio Topčidersko brdo kao slobodan igrač. Takav dogovor napravljen je u sezoni posle otkupa Zdjelarovog ugovora leta 2018. po ceni od 500.000 evra. Atinjani nisu insistirali na visokom obeštećenju, ali su se zaštitili klauzulama. Jedna je predviđala procente od dalje prodaje zlatnog Orlića sa Novog Zelanda, druga direktnu zaradu od 700.000 evra ukoliko 26-godišnji fudbaler ode iz Beograda kao slobodan igrač.

Kako se približavao letnji prelazni rok, kad bi Zdjelar dobio „čiste papire“, rukovodstvo Partizana ubrzalo je pregovore o nastavku saradnje i predočilo Saši opasnost koja se nadvila nad klub. Zdjelar je razumeo situaciju i nijednog trenutka nije želeo da bude smetnja, zbog čega je i pristao da se saradnja produži na još dve godine, čime je sprečen odliv 700.000 evra u pravcu Pireja.

„Ni u jednom trenutku Zdjelar nije želeo da ode kao slobodan igrač. Kad dođe taj trenutak, i klub i on će zaraditi“, pojasnio je pre nekoliko dana Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Kako je Saša Zdjelar pokazao dobru volju i napravio veliki ustupak klubu, red je bio da mu se crno-beli revanširaju. Pre potpisivanja novog ugovora najpre su regulisana potraživanja napravljena u protekle tri godine. Navodno, reč je o sumi od nekoliko desetna, prema pojedinim informacijama i preko 100.000 evra, na ime dugova (plate, premije, nagrade, bonusi).

Osim toga, Partizan je Zdjelaru podebljao cifru u novom ugovoru. Umesto 25.000 evra mesečno, koliko mu je sledovalo po dolasku iz Olimpijakosa, zarađivaće 28.000 evra svake četiri sedmice. To znači da je dobio povišicu sa 300.000 na 336.000 evra godišnje.

Još jedan ustupak napravili su crno-beli. Ceneći sve što je Zdjelar učinio za njih. U novi ugovor nisu stavili izlaznu klauzulu, već će potencijalnom reprezentativcu dozvoliti odlazak u inostranstvo onog trenutka kad ponuda njega bude zadovoljila. Obećali su da mu neće praviti smetnje, što je, takođe, znak zahvalnosti za gest vredan aplauza.

Mogao je Saša Zdjelar da sačeka leto, ode kao slobodan igrač, ostavi Partizanu penal od 700.000 evra. Ovako će i on i klub ućariti.

Pravi džentlmenski ugovor.



tagovi

Saša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara