Eden Azar (© Reuters)
Eden Azar (© Reuters)

Eden Azar opet uživa: Može, zna, hoće... Igra kao pre dve godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 12:47

Tako kaže selektor Belgije Roberto Martinez, čeka se konkretan doprinos u Realu

Red bi bio da Eden Azar počne da igra fudbal. Ono što je radio poslednje dve godine delovalo ja amaterski. Znanje mu niko ne osporava, ali etiketa momka plaćenog 115.000.000 evra kao da je opteretila krilnog napadača Reala da bude prepoznatljiv kao što je bio u Čelsiju.

Ako je suditi na osnovu poslednje tri utakmice, u Madridu bi mogli da dočekaju izvornog Azara. Onog koji presudno utiče na igru i rezultate. Bar je takav bio u dresu Belgije u okviru septembarskog ciklusa kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta u Kataru. Sva tri meča su Crveni đavoli dobili i mada su protivnici bili Estonija, Češka i Belorusija, ohrabrujuće je što ni na jednom nisu imali problema, a što je na svakom Eden igrao kao u najboljim danima.

Izabrane vesti

Protiv Češke sam video Azara u najboljem izdanju još od novembra 2019“, hvalio je selektor Roberto Martinez fudbalera kome je u odsustvu Jana Vertongena poverio kapitensku traku.

Nije se prevario. Na pomenutom susretu dao je gol, podelio sedam ključnih pasova, sve mu je polazilo za nogom, dobio je šest duela na zemlji, tri driblinga, dva centaršuta su našla metu i nagovestio je da i dalje može da igra ozbiljan fudbal. A onda se žrtvovao i bez obzira što je u prva dva meča bio kapiten pristao da putuje u Kazanj i protiv Belorusije bude rezerva, tako što se na terenu pojavio samo u završnih 30 minuta. Ohrabrujući znaci.

Činjenica da je želeo da krene na dalek put, znajući da neće biti starter, pokazuje da se Eden vratio. Na svim nivoima. Mentalno je spreman. Srećan je. Više ne oseća posledice povreda. Opet uživa u fudbalu“, sipa komplimente Martinez.

Najvažnije saznanje za navijače Real Madrida je da Eden Azar stvarno deluje sposoban da igra mečeva na svaka tri dana. U Primeri je počeo duele sa Alavesom (i dao gol) i Levanteom, dobio šansu pred kraj gostovanja Betisu, da bi u razmaku od samo šest dana triput oblačio dres reprezentacije Belgije. Kakav je to napredak u odnosu na period kad je svaki čas ispadao iz stroja zbog povreda. Deluje da bi Martinez u selekciji i Karlo Anćeloti u klubu konačno mogli da izvuku najbolje iz njega.

Spreman je da u narednim sedmicama i mesecima obeleži igru Reala i Belgije“, dodao je Martinez.

Posle asistencije poritv Estonije i gola Češkoj, te 14 šansi stvorenih kolegama na tri meča za državni tim, od Azara se nešto slično očekuje i u Madridu. Možda već u nedeljnom susretu sa Seltom.

Dve godine nije igrao fudbal kako zna. Bilo bi dobro za Real, njega, sport generalno da konačno počne.



tagovi

Eden AzarFudbalska reprezentacija BelgijeRoberto Martinez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara