Foto: twitter.com/VillarrealCF
Foto: twitter.com/VillarrealCF

Emerijeva Žuta podmornica jača za bivšeg igrača PSŽ-a i Totenhema: Orije u Viljarealu do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 17:10

Uz mogućnost produžetka saradnje na još dve godine

Mnoge je iznenadila odluka uprave Totenhema da krajem letnjeg prelaznog roka raskine saradnju sa Seržom Orijeom. Posle 110 nastupa i osam golova u dresu Pevaca, ostao je iznenada bez kluba, a bilo mu je potrebno više od mesec dana da pronađe novo uhlebljenje. Karijeru nastavlja u španskoj Primeri, u dresu Viljareala. Sastav sa Keramike je i zvanično potvrdio angažovanje iskusnog beka, sa kojim je parafirao saradnju do kraja sezone. Ukoliko se pokaže, mogao bi da ostane i dodatne dve u Žutoj podmornici.

21.00: (2,80) Đirona (3,20) Almerija (2,60)

Izabrane vesti

Kako navode iz kluba, Orije je prožao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Viljarealom, ali će najpre morati da se odazove pozivu Obale Slonovače pred mečeve u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Malavija. Po okončanju reprezentativne pauze biće i zvanično predstavljen.

Orije je karijeru pre 12 godina počeo u Lansu. Igrao je potom za Tuluz, da bi sjajnim nastupima u dresu tima sa Munisipala skrenuo pažnju Pari Sen Žermena. Proveo je tri godine u francuskoj prestonici, potom se preselio u Totenhem. Boje sastava iz Severnog Londona branio je do poslednjeg dana minulog prelaznog roka, kada je sporazumno raskinuo saradnju sa klubom.

Pisalo se čak da bi mogao da pojača i redove ljutog rivala Sparsa - Arsenala, ali su se Tobdžije odlučile za Japanca Takehira Tomijasua. Iako je imao želju da ostane u Premijer ligi, ponuda ambicioznog Viljareala ga je ubedila da se preseli na Iberijsko poluostrvo i po prvi put u karijeri zaigra u Primeri.

Ekipa sa Keramike predvođena Unajom Emerijem je osvajanjem Lige Evrope ozbiljno podigla lestvicu. Tokom leta je uprava izdvojila 54.500.000 evra na pojačanja, ali još uvek ne beleži željene rezultate. U Ligi šampiona posle dva kola ima bod, dok je na pauzu otišla sa 11. mesta u Primeri. Doduše, jedina je ekipa u prvenstvu bez poraza, ali ima čak pet remija (dva trijumfa).


tagovi

Serž OrijeViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara