Falčineli se vraća na mesto uspeha

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 16:28

Iskusni strelac nije u konkurenciji kod Siniše Mihajlovića u Bolonji, pa dobija novu priliku da se golgeterski vrati u život

Dijego Falčineli je samo dva puta u karijeri uspevao da postigne dvocifren broj golova u sezoni, kada su u pitanju nacionalna prvenstva, a samo jednom kada je u pitanju Serija A. To se dogodilo u sezoni 2016/2017. kada se u Krotoneu upisao 13 puta u strelce na 35 utakmica. Tamo gde ostavite dobar utisak, uglavnom vas se ponovo sete, a takav je slučaj i na stadionu Ecio Šida.

Kako pišu italijanski mediji, Krotone traži pojačenje u špicu napada za zimski prelazni rok, a izbor je pao upravo na Falčinelija.

Izabrane vesti

Iskusni golgeter ove sezone nije u bio u kombinaciji za utakmice kod Siniše Mihajlovića u Bolonji, pa je najbolje rešenje za obe strane, a deluje i sasvim realno kao opcija, da se u januaru vrati na Ecio Šidu. Falčineli u januaru ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa Bolonjom, pa ostaje da se vidi da li bi bio pozajmljen do kraja sezone ili bi se klubovi dogovorili za neko simbolično obeštećenje.

Falčineli je prošle sezone odigrao 23 utakmice u Superligi za Crvenu zvezdu i postigao devet golova, ali se dva puta upisao u strelce u evropskim mečevima, kao i dva puta u klupu. Ukupno je na 37 mečeva dao 13 pogodaka. U Krotoneu je postizao golove samo u Seriji A, a najefikasniji je bio godinu dana ranije u Peruđi, gde je dao 15 golova na 42 meča u svim takmičenjima, odnosno 14 u Seriji B.

Krotone igra očajno u Seriji B ove sezone, nalazi se tek na 17. mestu sa osam osvojenih bodova, uz jednu ostvarenu pobedu, pet remija i šest poraza. Da je upravo efikasnost osnovni problem ovog tima potvrđuje i činjenica da je sastav Paskvalea Marina postigao 13 golova na 12 mečeva, što je svega 1,08 po utakmici. Dakle, Falčineli bi dobio svoju šansu od januara i bio u situaciji da se golgeterski vrati u život.


tagovi

Dijego Falćineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara