Radamel Falkao (©Reuters)
Radamel Falkao (©Reuters)

Falkao je opet zdrav, napast za golmane, Galata bez prava na kiks

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 08:36

Tim iz Istanbula želi makar na dva dana da preuzme lidersku poziciju od gradskog rivala Bešiktaša. Kolumbijac u formi

Galatasaraj se ne odriče borbe za titulu. Posle samo boda u dva kola, četa Fatiha Terima je lako pobedila Kajzeri u gostima (3:0) prošlog vikenda i zadržala priključak za liderom, gradskim rivalom Bešiktašem.

Iskusni stručnjak prošle nedelje je prvi put u sezoni igrao u startnoj postavi sa oporavljenim Radamelom Falkaom i Egipćaninom Mostafom Mohamedom, zimskim pojačanjem iz Zamaleka. Kolumbijski Tigar je imao tokom sezone mnogo problema s povredama, ali kada je zdrav, veteran je i dalje napast za golmane.

Izabrane vesti

17.00: (1,32) Galatasaraj (5,30) Rize (9,50)

Rival Galati na Turk Telekom areni danas (17.00) je Rize, ekipa koja se bori za opstanak. Favorit se zna, ali ume Galatasaraj ove sezone neprijatno da iznenadi kada svi očekuju sigurna tri boda. U poslednjem meču na svom stadionu, osvojen je samo bod protiv Sivasa (2:2). Oba gola za domaćina s bele tačke postigao je Falkao. U tim se vraća oporavljeni Rajan Donk. U startnoj postavi se očekuju i Henri Onjekuru i Sofijan Feguli, dok bi Emre Agbaba i Egipćanin Mostafa Mohamed ovaj put verovatno šansu da čekaju s klupe.

Za Rize dugo nema u timu povređenog iskusnog Francuza, Loika Remija. Njega nema na terenu već više od tri meseca. Takođe, poslednja tri meča je propustio Godfred Donsaa. Povređeni su i Austrijanac Pehlivan i Nigerijac Umar.

.....................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

.....................................................................

Prethodne nedelje, Galata je produžila ugovor sa dugogodišnjim golmanom, Urugvajcem Fernandom Muslerom. Iskusni čuvar mreže ostaće u klubu do juna 2024. Pristao na značajnu finansijsku žrtvu, pošto je prihvatio predlog Uprave da mu smanji primanja. Sa 3.570.000 evra po sezoni, u naredne tri godine će primati po 1.000.000 manje. Plata će mu iznositi oko 2.500.000. Sa 34 godina verovatno će da završi karijeru u gigantu iz Istanbula.

U prvom meču odva dva tima, Galatasaraj je bio ubedljiv, slavio je u gostima sa 4:0. Na tom meču je briljirao Senegalac Mbaje Dijanj sa tri gola. Domaćin je na svom terenu na poslednjih sedam mečeva (šest u prvenstvu i jednu u Kupu Turske) davao dva ili više golova.

U prvom meču 31. kola šampionata Turske, Karagumruk u Istanbulu dočekuje Kajzeri (14.00). Novajlija u eliti je odličan ove sezone, na visokom osmom mestu, ali je u padu. Ima dva vezana poraza, i zo bez postignutog gola, a osvojen je samo bod u poslednja tri kola. Gosti su u donjem delu tabele, čeka ih borba za opstanak. U prvom odmeravanju snaga na startu šampionata mreže se nisu tresle.

14.00: (1,80) Karagumruk (3,60) Kajzeri (4,60)

Obe utakmice današnjeg programa u 31. kolu šampionata Turske, Karagumruk – Kajzeri (14.00) i Galatasaraj – Rize (17.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1Turska Super ligturska ligaTurskaGalatasarajRizeKajzerisporKaragumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara