Ole Gunar Solskjer i ser Aleks Ferguson (Foto: Reuters)
Ole Gunar Solskjer i ser Aleks Ferguson (Foto: Reuters)

Ferguson podržao Solskjera, sve je u rukama predsednika Mančester junajteda Džoela Glejzera

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 19:04

Legendarni trener kluba sa Old Traforda stao u odbranu norveškog stručnjaka i istakao da mu treba dati vremena da preokrene stvari

Teški dani na Old Trafordu. Mančester junajted je od poslednjih 12 mogućih bodova osvojio samo jedan u Premijer ligi. Težak poraz od Liverpula u velikom derbiju i to pred svojim navijačima (0:5), ozbiljno je doveo u pitanje sudbinu trenera Ole Gunara Solskjera na klupi Đavola. I dok mediji uveliko pišu o potencijalnim naslednicima norveškog stručnjaka, legendarni ser Aleks Ferguson je danas posetio prostorije kluba i dao podršku svom bivšem igraču.

Sreda, 20.45: (3,30) Barnli (3,40) Totenhem (2,20)

Izabrane vesti

Kako navode engleski mediji, Ferguson je posetio trening centar kluba Kerington i zajedno sa izvršnim potpredsednikom kluba Edom Vudvardom podržao Solskjera u borbi za mesto na klupi Junajteda. Iako Norvežanin po svemu sudeći uživa podršku bitnih ljudi u klubu i oko njega, konačnu odluku doneće jedan od predsednika Džoel Glejzer.

Popularni Fergi veruje da Solskjeru treba dati vremena da preokrene stvari, počevši od susreta sa Totenhemom narednog vikenda. Uz legendarnog Škota i Vudvorda, u Norvežanina veruje i direktor Ričard Arnold, koji bi uskoro od Vudvorda trebalo da preuzme funkciju izvršnog potpredsednika.

Solskjer će uskoro navršiti tri godine na klupi Mančester junajteda, ali iako je na pojačanja tokom njegovog mandata utrošeno 457.000.000 evra, nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Mnogi stručnjaci sumnjaju u njegovu sposobnost da prekine post Đavola već neko vreme, ali izgleda da bi zahvaljujući podršci Fergusona, Vudvorda i Arnolda mogao da dobije još jednu priliku. Bez sumnje poslednju.

Igrači Junajteda su se vratili treninzima, posle slobodnog ponedeljka. Da stvar bude još gora, pred Đavolima je izuzetno težak raspored. Posle Totenhema ponovo će odmeriti snage sa Atalantom u meču koji mora da se dobije, a potom ekipu sa Old Traforda čeka i veliki mančesterski derbi protiv Sitija,.

Antonio Konte je voljan da pregovara oko preuzimanja ekipe i mnogi Italijana vide kao prvog kandidata za klupu Mančester junajteda, u slučaju da Džoel Glejzer odluči da se zahvali norveškom stručnjaku na saradnji.



tagovi

Ole Gunar SolskjerAleks FergusonEd VudvordDžoel Glejzer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara