Artur Kabral, Agustin Alvarez i Kšištof Pjontek (Foto: AFP)
Artur Kabral, Agustin Alvarez i Kšištof Pjontek (Foto: AFP)

Fiorentina uveliko troši pare od Vlahovićeve prodaje: Stiže i treći napadač - novi Luis Suarez

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 03:43

Ljubičasti su blizu da završe dolazak još jednog centarfora, trećeg za svega tri nedelje

Dušan Vlahović je od danas zvanično postao prošlost za Fiorentinu. I obratno. Period kojeg će se, izuzev njegove poslednje epizode, navijači Ljubičastih rado sećati. Kalendarska 2021. godina srpskog napadača će dugo, dugo, ako ne i zauvek ostati upamćena kao istorijska na Artemio Frankiju.

Ona mu je uostalom i donela transfer u Juventus, i mada su navijači kluba Viole kivni na bivšeg fudbalera Partizana zbog odluke da pojača najomraženijeg rivala, utehu će im pružiti 70.000.000 evra – plus 10.000.000 u bonusima - koliko je njihov tim dobio od Juventusa da mu proneđa zamenu.

Izabrane vesti

I Fioretnina će ga uloživi upravo u tu svrhu. S tim da neće pokušati da ga odmeni jednim, niti dvojicom, već trojicom napadača! Prvi, Kšištof Pjontek, stigao je još osmog januara, mada na pozajmicu do kraja sezone, nakon čega će Fiorentina imati pravo da ga otkupi od Herte za 15.000.000 evra.

Preostala dvojica tek treba da stave paraf na ugovor sa Violom, ali su obojica već kaparisani. Štaviše, Artur Kabral je od prekjuče u Firenci i koliko danas mogao bi da bude predstavljen kao novo pojačanje, a Fiorentina će za Brazilca koji je u prethodne dve i po sezone postigao 65 i namestio još 19 golova platiti 14.500.000 fiksno plus bonuse. Mada će Bazelu kao njegovom trenutnom klubu, pripasti 70 odsto sume, dok će preostalih 30 na ravne časti podeliti njegovi nekadašnji klubovi Palmeiras i Seara.

Poslednji u nizu mogao bi u doglednoj budućnosti da bude najisplativiji. Radi se o Agustinu Alvarezu, 20-godišnjem napadaču Penjarola koji je prošle kalendarske godine upisao 23 gola i šest asistencija u svim takmičenjima. Dovoljno da mu tamošnja fudbalska javnost nadene nadimak novog Luisa Suareza. Da li ima osnova za takve predikcije moraće da pokaže na Starom kontinentu, jer objektivno gledano, kvalitet urugvajskog fudbala i generalno južnoameričkog daleko je slabiji od evropskog.

Kako bilo, italijanski novinar Đanluka di Marcio piše da su pregovori dva kluba i odmakloj fazi, i uprkos distanci između Penjarolove procene Alvarezove vrednosti od 15.000.000 evra i ponude Fiorentine od 13.000.000, pomenuti izvor očekuje da će u preostala tri dana doći do dogovora. Sam igrač je lične uslove već dogovorio, njegov agent je još u decembru bio u Firenci i izboksovao svom klijentu petogodišnju saradnju, ali će ako do transfera i dođe, prvih šest meseci novog ugovora provesti u Penjarolu i tek na leto se pridružiti Violi.


tagovi

FjorentinaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara