Gabrijel Barbosa Gabigol i Herman Kano (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol i Herman Kano (©Reuters)

Fla-Flu klasik: Bitka za pol-poziciju na Marakani

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 22:55

Brazil, šampionat Karioka: Veliki rivali iz Rija bore se noćas (01.10) za prvo mesto pred plej-of. Portugalcu Vitoru Pereiri se drma klupa posle serije neuspeha. Trikolori nisu matematički obezbedili doigravanje za titulu

Rio je na nogama – noćas (01.10) na kultnoj Marakani igra se najveći derbi ovog brazilskog velegrada, duel Flamenga i Fluminensea u poslednjem kolu ligaškog dela šampionata Karioka. Sudar ljutih rivala nosi nadimak Fla-Flu. Ovo će biti 441. odmeravanje snaga, a bolji je Flamengo koji vodi 160:139 u pobedama, uz 141 remija.

Flamengo ima bod više od Fluminensea i remijem bi obezbedio pol-poziciju pred polufinale plej-ofa u lokalnom šampionatu, predigri Serije A, zajedničkog prvenstva Brazila koje počinje početkom narednog meseca.

Izabrane vesti

Iako su crveno-crni lideri daleko od toga da im cvetaju ruže. Za vikend je Vasko da Gama odneo bodove sa Marakane (0:1), a šampion Južne Amerike je izgubio i Superkup Brazila od Palmeirasa i Rekoba Sudamerikanu (Superkup Južne Amerike) od ekvadorskog Independijente del Valjea, pa se već drma klupa Vitoru Pereiri, Portugalcu koji je krajem prošle godine na kormilu zamenio Dorivala Žuniora.

01.10: (2,55) Flamengo (3,10) Fluminense (2,70)

Fluzao je loše počeo godinu, ali je u odličnom ritmu, vezao četiri pobede, uz gol-razliku 13:0. Trikolori i dalje nisu sigurni za plej-of (prve četiri ekipe) jer prete Vasko, Volta Redonda i Botaforo koji imaju tri boda manje i mogli bi da preskoče branioca krune u šampionatu Karioka.

Pereira nikako da nađe zajednički jezik sa zvezdama. Slično je bilo i prošle godine sa Paulom Souzom koji je brzo dobio otkaz. Uprava Flamenga je poznata po čestim promenama trenera, pa ne bi bilo čudo da i nekadašnji trener Korintijansa uskoro bude bivši. Gabrijel Barbosa Gabigol nije u formi, ali se očekuje da bude najistureniji u špicu, a pomagaće mu s krila Urugvajac De Araskaeta i reprezentativac Brazila Everton Ribeiro. Na sredini će biti Arturo Vidal i Žerson. Van stroja zbog povreda su Bruno Enrike, David Luiz, Erik Pulgar, Filipe Luis i Tijago Maja.

Fernando Diniz, trener Fluminensea, moći će da računa na Limu koji je propustio poslednji meč svog tima jer je postao otac i prisustvovao je porođaju supruge u Braziliji. Sve oči navijača biće uprte u prvog strelca tima, Argentinca Hermana Kana, dok će dirigent na sredini terena da bude Ganso. Van stroja su Manoel, Žorže i Gustavo Apis.

Na poslednja četiri meča ovih timova dolazio je tip 2-3 gola. U Seriji A prošle sezone, oba tima su kao nominalni gosti (oba velikana igraju na Marakani) dobili sa po 2:1. U finalu plej-ofa šampionata Karioka, Flu je stigao do krune ukupnim rezulatom 3:1 (2:0 i 1:1) i nasledio na tronu Rio de Žaneira ljutog rivala.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 11. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

01.10: (6,25) Boavista (3,80) Volta Redonda (1,50)

01.10: (1,37) Botafogo (4,40) Portugeza (7,75)

01.10: (2,55) Flamengo (3,10) Fluminense (2,70)

01.10: (2,65) Resende (2,95) Audaks (2,70)

19.30: (2,20) Nova Iguasu (3,10) Madureira (3,25)

23.30: Vasko – Bangu

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFlamengoFluminenseGabrijel Barbosa GabigolVitor Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara