Detalj sa meča Flamenga i Bragantina (©Reuters)
Detalj sa meča Flamenga i Bragantina (©Reuters)

Flamengo poslao privatan avion po reprezentativce kako bi bio kompletan za derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 23:03

U zaostaloj utakmici 30. kola na Marakanu dolazi Bragantino (petak, 01.30)

Ko će da bude prvi u brazilskoj Seriji A posle 38. kola? U čijim rukama će da završi titula? U ovom momentu niko sa sigurnošću ne može da kaže, šest ekipa sa minimalnom razlikom konkuriše za to prvo mesto. Dve od njih će noćas da budu rivali, od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će Flamengo na Marakani da ugosti Bragantino.

Red Bulov tim ima baš lepu priliku, ako pobedi na vrućem gostovanju izjednačiće se na tabeli sa trenutnim liderom Palmeirasom. Ima tri boda manje, uz odigranu utakmicu manje. Ovu protiv Flamenga, koja je zaostala iz 30. kola.

Izabrane vesti

Bragantino je već bio lider, ali je u poslednja dva meča osvojio ukupno samo jedan poen. Izgubio je od Sao Paula (0:1), pa je kod kuće remizirao sa Botafogom (2:2). I taj bod je isčupao golom Borbasa u 96. minutu.

S druge strane Flamengo je šesti sa 59 bodova, pet manje od Palmeirasa. I njemu je pobeda moranje, ako želi titulu. U poslednja tri kola je neporažen, savladao je Fortalezu (2:0) i Palmeiras (3:0), a zatim remizirao sa najvećim rivalom Fluminenseom (1:1).

01.30: (2,00) Flamengo (3,45) Bragantino (3,80)

Koliko je ovo važna utakmica za Flamengo najbolje pokazuje podatak da je klub poslao svoj privatni avion, da „sakupi“ reprezentativce. Čileanac Erik Pulgar je bio u Ekvadoru, Urugvajci Giljermo Varela i Đorđijan de Araskaeta igrali protiv Bolivije. I ovako je pitanje koliko su sveži za duel sa Bragantinom, ali Tite jednostavno nema izbora.

Otežavajuća okolnost mu je što neće moći da računa na Gabrijela Barbosu. Snažni napadač je dobio crveni karton u finišu meča sa Fluminenseom i sada mora da odradi suspenziju. Svakako, Pedro je planiran da bude starter, ali sada nema ko da uđe da osveži napad.

Bragantino će s druge strane da bude bez svojih reprezentativaca, Ekvadoraca Leaa Realpea i Andresa Hurtada. Doduše, Realpe svakako nema pravo nastupa zbog suspenzije. Pomenimo i da je krilni napadač Helinjo odslužio svoju kaznu, pa će se noćas vratiti među startere.

U prvoj polusezoni, 23. juna, Bragantino je deklasirao Flamengo sa 4:0. Potpuno je nadigrao renomiranog rivala, kojem nije dopustio da mu ijednom šutne u okvir gola! Može da se kaže da su crveno-crni još dobro prošli.

BRAZIL 1 – ZAOSTALE UTAKMICE 29. I 30. KOLA

Četvrtak

23.00: (2,35) Fortaleza (3,35) Botafogo (3,05)

Petak

01.30: (2,00) Flamengo (3,45) Bragantino (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoBragantinoBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara