Navijači Flamenga (©Shutterstock)
Navijači Flamenga (©Shutterstock)

Flamengo s klincima kreće u odbranu krune

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.01.22. | 23:10

Brazil – šampionat Karioka: Velikan iz Rija počinje novu sezonu protiv Portugeze bez glavnih zvezda i novog trenera Paula Souse

Vreme je za sambu. Počeli su lokalni šampionati u zemlji fudbala, a ona najbolja lige, Serija A, startuje 10. aprila. U prvom planu su prvenstva Karioka i Paulista, odnosno odmeravanje snaga timova iz Rio de Žaneira i Sao Paula.

Iza Flamenga je loša sezona. Nije uspeo da odbrani krunu u Brazileirau, poražen je u finalu Kopa Libertadoresa od Palmeirasa (1:2). Ceh za sušnu sezonu platila je legenda kluba Renato Gaučo Portalupi. Legendarni stručnjak je tokom sezone preuzeo dirigentsku palicu od Rožerija Senija, ali nije uspeo dugo da se zadrži na užarenoj klupi giganta iz Rija.

Izabrane vesti

Želeli su u Flamengu Portugalca na kormilu. Pokušali su da vrate Žorža Žezusa (s kojim je pre 2019. godine osvojena titula i u Brazilu i Južnoj Americi), razmišljalo se o Karlosu Karvaljalu iz Brage, ali na kraju je izbor pao na Paula Sousu. On je krajem prošle godine napustio kormilo Poljske kako bi preuzeo najpopularniji klub u Brazilu.

Crveno-crni počinju sezonu noćas (01.35) protiv Portugeze u prvom kolu šampionata Karioka. Flamengo je trostruki uzastopni prvak Rio de Žaneira, a sada će imati priliku da prvi put u bogatoj istoriji osvoji četiri puta lokalni šampionat.

01.35: (1,95) Flamengo (3,35) Portugeza (3,70)

Velikan iz Rija krenuće u sezonu bez glavnih zvezda. Osloniće se na rezervni tim. Ni Paulo Sousa neće debitovati na klupi Flamenga. Ekipu će voditi Fabio Matijas, trener mladog tma do 20 godina. Utakamica sa Portugezom neće se igrati na velelepnoj Marakani nego na stadionu Luso Brazileiro u Rio de Žaneiru gde kao domaćina igra Portugeza.

Strategije Flamenga neće se menjati. Na početku sezone šansu će dobiti igrači iz omladinskog pogona, imaće šansu da zablistaju i izbore mesto u najboljem timu prošle sezone vicešampiona Brazila. Najpoznatiji igrači Flamenga na startu sezone, Ramon i Žoao Gomeš, neće igrati na debiju zbog povreda, odnosno korona virusa. Najviše se očekuje od supertalentovanog veziste Mateusa Franka de Oliveire. On je nedavno potpisao ugovor do 2027. godine. U redovima crveno-crnih velike nade polažu u klinca rođenog 2004. godine. U špicu Flamenga igraće Andre Luiz, a sa krila će pretiti Tijaginjo i Lazaro.

Portugeza je doživela totalni remont ove godine. U odnosu na prošlu sezonu kada je bila treća u šampionatu Karioka, što je najbolji plasman u istorij kluba, ostali su samo desni bek Votson, vezisti Velington Sezar i Romarinjo. U ekipi je 20 novih fudbalera.

Portugeza nije pobedila Flamenga 37 godina, još od 1985. godine, kada je srušen gigant u šampionatu Karioka sa 1:0. Osam poslednjih utakmica ovih timova dolazilo je 3+. Kvota u Mozzartu da će na noćašnjem meču Flamengo – Portugeza da bude tri ili više golova je 1,95.

Podsetimo, šampionat Karioka se igra po jednokružnom sistemu sa 11 kola, a najbolje četiri ekipe igraće u polufinalu plej-ofa.

---------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

BRAZIL – ŠAMPIONAT KARIOKA – 1. KOLO

Sreda

Boavista – Botafogo 1:1 (1:1)

/Kadu Fernandes 29 – Karlinjos 33/

Audaks – Nova Iguasu u toku

Volta Redonda – Vasko da Gama u toku

Četvrtak

01.35: (1,95) Flamengo (3,35) Portugeza (3,70)

19.30: (2,15) Madueira (3,05) Resende (3,50)

Petak

00.30: (1,30) Fluminense (4,80) Bangu (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoBrazilJužna AmerikaPortugeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara