Mihael Gregorič (©Reuters)
Mihael Gregorič (©Reuters)

Frajburgova navala ograničena, Darmštat bi da zadrži nadu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 14:19

Poslednja dva duela 6. kola Bundeslige

Bundesliga je već u subotu rešila važna pitanja u vezi sa gornjim domom, a sada je ostalo da se završe poslednja dva sukoba. Pretposlednji Darmštat bi želeo da proširi oskudnu kolekciju poena, dočekujući iskusniji Verder kod kuće, a pobeda je potrebna i Frajburgu, kojeg čeka sudar sa Augzburgom.

Fudbaleri tima iz Bremena su prošlog vikenda ostvarili drugu pobedu u ligaškoj sezoni i u Darmštatu žele da nastave stazom uspeha.

Izabrane vesti

Verder je proteklog vikenda uspeo da savlada Keln, a ako uspe i u narednom meču, može da se plasira u gornju polovinu tabele Bundeslige. "Postoji nekoliko tragova koji nas teraju da sa optimizmom uđemo u utakmicu. Nedelja treninga, učinak u prošlom kolu i vera u igrače i njihov kvalitet. Imamo kvalitet na terenu koji može da pokaže da li igramo dobro kao tim", smatra trener Verdera Ole Verner.

Darmštat je osvojio samo jedan bod u uvodnih pet kola najvećeg nemačkog takmičenja. Međutim, Ljiljani pokušavaju da zadrže nadu.

"Da bismo pobedili, moramo da nastavimo da stavljamo sve službu igre - bez obzira na protivnika. Još nemamo rezultate, ali u svakoj utakmici smo dobro igrali u određenim fazama i vršili pritisak na protivnika. Pokazali smo da možemo da ostavimo poštovanje po strani", rekao je trener Darmštata Torsten Liberneht.

5.30: (2,90) Darmštat (3,45) Verder (2,40)

Protiv Verdera, Darmštatu će verovatno nedostajati samo mladi italijanski napadač Fabio Toriselo, koji pati od problema sa butinom. Bremenski tim mora da se bavi pre svega sastavom odbrane, pošto defanzivci Marko Fridl i Niklas Štark neće moći da igraju zbog zdravstvenih problema. Pored toga, neizvestan je početak veznog igrača Nabija Keite, koji još nije 100% spreman posle nedavnog oporavka od povrede.

17.30: (1,80) Frajburg (3,60) Augzburg (4,60)

Takođe zbog slabije produktivnosti, početak sezone Frajburga nije tako dobar kao što se očekivalo. Brajsgaueri u nedelju dočekuju Augzburg, i moraju da budu oprezni, jer su gostujući Fugeršteteri gladni prvih bodova sa gostujućeg terena.

U pet do sada odigranih utakmica u Bundesligi, Frajburg je postigao samo pet golova. Dakle, jasno je da je napad ekipe podno Švarcvalda prilično ograničen.

"Ove godine smo imali nekoliko šansi, iz kojih smo prošle godine postizali gol. Međutim, važno je da prvo imamo prilike pogodke", primetio je strateg Brajsgauera Kristijan Štrajh.

Augzburg je uspeo da postigne više golova od Frajburga, iako je sakupio dva boda manje. Bavarci, sa druge strane, imaju više problema u odbrani, ali pokušavaju da rade na tome.

"Osim prve utakmice protiv Majnca, u poslednje dve brobe značajno smo ograničili udarce protivnika na gol. Ovo je osnova i polazna tačka da budemo uspešni", rezonuje trener Augzburga Enriko Masen.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Hofenhajm - Dortmund 1:3 (1:2)

/Kramarić 25pen - Filkrug 18, Rojs 45+3, Rjerson 90+5/

Subota

Bohum - Menhengladbah 1:3 (0:3)

/Losila 68 - Nojhaus 27, Plea 37, 45+3/

Hajdenhajm - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Beste 59/

Keln - Štutgart 0:2 (0:0)

/Undav 68, 88/

Majnc - Leverkuzen 0:3 (0:1)

/Van den Berg ag 18, Grimaldo 59, Hofman 65/

Volfzburg - Ajntraht 2:0 (1:0)

/Vind 31, 84/

Lajpcig - Bajern 2:2 (2:0)

/Openda 20, Lukeba 26 - Kejn 57p, Lane 70

Nedelja

15.30: (2,90) Darmštat (3,45) Verder (2,40)

17.30: (1,80) Frajburg (3,60) Augzburg (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaFrajburgaugzburgDarmštatVerderVerder Bremen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara