Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuzi gube strpljenje: Parižani sve bliži prodaji Mbapea, cena daleko ispod uloženih 180.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 12:14

Ne nazire se kraj problemima oko produžetka saradnje

Budućnost Kilijana Mbapea mesecima je među glavnim temama u fudbalskom svetu, s obzirom na to da se jedan od najboljih napadača sveta nalazi na listi želja nekoliko fudbalskih giganata, kao i da će po završetku aktuelne sezone ući u poslednju godinu ugovora sa Pari Sen Žermenom.

Situaciju u Gradu svetlosti podgrejala je izjava centarfora koji se požalio na kritike koje trpi u Francuskoj. "Počele su da umaraju kritike. Posebno vam teško pada kada igrate u domovini i pritom dajete sve za reprezentaciju. Dođe trenutak kada se umorite od svega", odgovorio je 22-godišnji golgeter ostavivši tako prostor za polemiku o narednom koraku, a na priče o potencijalnom rastanku nadovezala su se saznanja Le Parisiena koji je otkrio da Pari Sen Žermen gubi strpljenje po pitanju obnove saradnje.

Izabrane vesti

Prema saznanjima uglednog francuskog medija čelnici kluba su veoma nestrpljivi u razrešenju "neprijatne situacije" koja je na snazi već mesecima, s obzirom na to da igrač i rukovodstvo ne uspevaju da postignu dogovor produžetka ugovora koji ističe leta 2022. godine.

Iz tog razloga šampion Francuske razmatra opciju prodaje igrača u letnjem prelaznom roku, a procena je da bi od transfera mogli da inkasiraju imeđu 120.000.000 i 150.000.000 evra. Prodaja za taj iznos predstavljala bi daleko manju zaradu u odnosu na procene vrednosti igrača pre finansijske krize usled virusa korona, međutim Parižani bi mogli lako da ostanu i bez pomenutog priliva ukoliko bi centarfor sačekao istek ugovora pre prelaska u drugi tim.

Prethodnih meseci, ali i u ranijim prelaznim rokovima, kao glavni interesent za Francuza pominjao se Real Madrid, ali je Mbape dovođen u vezu i sa mnogim drugim fudbalskim gigantima poput Liverpula i Mančester Sitija.

Podsetimo, golgeter je u Pari Sen Žermen stigao iz Monaka leta 2017. godine na pozajmicu uz pravo otkupa, a godinu dana kasnije realizovan je transfer ukupne vrednosti 180.000.000 evra. Od dolaska na Park prinčeva Mbape je do danas odigrao 160 utakmica i upisao 120 pogodaka.


tagovi

Kilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara