Rohelio Funes Mori (desno), napadač Montereja (©Reuters)
Rohelio Funes Mori (desno), napadač Montereja (©Reuters)

Funes Mori zaustavlja Plavu mašinu

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 23:15

Meksička Klausura: Lider Kruz Azul na Asteka stadionu u Meksiko Situju dočekuje Monterej u derbiju 11. kola. Napadač gostiju, najbolji strelac šampionata, bio je žrtva oružane pljačke proteklog vikenda

Kolo derbija ovog vikenda u 11. kolu meksičke Klausure. U ponedeljak ujutru po našem vremenu igraće dva najtrofejnija i najpopularnija kluba u ovoj zemlji Centralne Amerike, Gvadalahara i Klub Amerika. Ovaj duel se naziva El Clásico del Fútbol Mexicano, a zovu ga i El Clásico de Clásicos i El Clásico Nacional.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni noćas (04.00) kada Kruz Azul na Asteka stadionu u Meksiko Sitiju dočekuje Monterej. Ova dva tima su jedni od favorita za krunu. Plava mašina igra fantastično. Kruz je lider sa dva boda više od gradskog rivala Amerike. Posle uvodna dva poraza tim koji predvodi peruanski stručnjak Huan Rejnoso je vezao čak osam pobeda i već nekoliko kola drži čelnu poziciju. Tim iz prestonice Meksika primio ja samo pet golova, najmanje u ligi.

Izabrane vesti

Monterej se budi. Ima pet bodova manje od lidera. Početkom godine ovaj tim je preuzeo nekadašnji selektor Sombrerosa Havijer Agire. On je prošle godine vodio Leganes, ali je s timom iz Madrida ispao iz Primere, pa je odlučio da se vrati u otadžbinu. Prva zvezda nekadašnjeg šampiona Meksika je Holanđanin Vinsen Jansen, nekadašnji napadač Totenhema. On je ove sezone postigao dva gola, a u senci je sjajnog Argentinca Rohelija Funesa Morija.

04.00: (2,15) Kruz Azul (3,25) Monterej (3,25)

Nekadašnji fudbaler River Plejta i Benfike je prvi strelac lige sa osam golova, koliko je postigao i njegov zemljak Aleksis Kanelo iz Toluke. Rohelio Funes Mori je jedan od blizanaca, a drugi, Ramiro, igra za Viljareal. Najubojitiji golgeter Meksika, koji je postigao više od polovine golova svog tima (8 od 15) imao je neprijatnost prošle nedelje.

Posle pobed nad Keretarom, naoružani lopovi su upali u njegovu kuću i pod pretnjom ga naterali da otvori sef. Ukradeni su mu dragocenosti, Roleks satovi, skupoceni ogrlice... On je objavio na društvenim mrežama da je bio žrtva kriminalaca.

"Hvala svim navijačima Montereja na podršci. Moja porodica i ja smo dobro. Oporavićemo se od ovoga“, napisao je Funes Mori na društvenim mrežama.

I pored ovog skandala u Meksiku, očekuje se da će Funes Mori zauzme svoje mesto u timu. Kod domaćina ističe se Džonatan Rodrigez koji je postigao tri gola i imao tri asistencije u ovoj Klausuri.

Monterej je pobedio Kruz Azul prošle godine u Aperturi sa 1:0, a pogodak je delo Funesa Morija. Na pet od šest poslednjih utakmica ova dva tima dolazio je tip 0-2 gola.

Više se očekivalo od Tigresa, vicešampiona sveta (poraz u finalu klupskog SP od Bajerna u Kataru prošlog meseca), ali još ima prostora za popravni. Tigrovi su loše počeli sezonu u Meksiku, bez pobede su već tri kola, a na svom terenu Andre Pjer Žinjak i drugovi imaju čak dva poraza u prethodna tri kola. Mazatlan ima četiri boda više od domaćina. Vreme je da se probudi jedan od favorita za titulu ove sezone. Prošle godine ova dva tima su odigrala dve utakmice i na obe nije bilo pobednika – 1:1 i 0:0.

02.00: (1,55) Tigres (3,25) Mazatlan (5,80)

Sistem takmičenja u ovogodišnjoj meksičkoj Klausuri je isti kao u Aperturi. Igraće se jednokružni sistem, 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju bitku u plej-ofu za šampiona. Prvenstvo je planirano da se završi 30. maja.


tagovi

Meksiko 1MeksikoKruz AzulMonterejTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara