(©MNPress)
(©MNPress)

Futsaleri Srbije u baražu za Evropsko prvenstvo: Orlovi za dva minuta slomili Bosnu i Hercegovinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 19:38

Poslednji korak do kontinentalne smotre protiv Belorusije zakazan za novembar

Futsaleri Srbije pobedom nad Bosnom i Hercegovinom (3:1) u Zenici stavili su tačku na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine i kao drugoplasirani tim Grupe 4 plasirali se u baraž za kontinentalnu smotru.

Sva četiri pogotka na susretu stala su u manje od tri minuta igre, a Orlovi su preokretom i slavljem izborili za šansu u doigravanju protiv Belorusije koje je zakazano za Novembar.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak za Bosnu i Hercegovinu u 12. minutu režirao je dvojac Sesara - Josip je uposlio Marina koji je rutinski zatresao mrežu. Pogodak domaćina probudio je Orlove te je već u narednom minutu Rakić doneo izjednačenje na asistenciju Lazarevića i inicirao pravi rafal naših futsalera. Na pogodak za izjednačenje nadovezao se minut inspiracije Pršića koji je u 14. minutu dva puta zatresao mrežu rivala. Srpski reprezentativac je prvi gol postigao posle duplog pasa sa Simićem, dok je novi pobod za slavlje drugom asistencijom režirao Jovan Lazarević.

Inspirisani Orlovi pobedom su uspeli da zaustave lidera grupe koji je poslednje kolo dočekao sa stoprocentnim učinkom i pet pobeda, a znatno veći motiv s obzirom na to da je domaćin već overio kartu za Holandiju bio je dovoljan da se izabranici selektora Gorana Ivančića konačno pokažu u dobrom svetlu.

Dva nerešena meča protiv Rumunije, poraz od Bosne i Hercegovine, remi i pobeda u duelima sa Severnom Makedonijom... Futsaleri Srbije prosipali su bodove tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Holandiji 2022. godine na skoro svakom koraku u Grupi 4, i tako došli u situaciju da moraju da ostanu neporaženi na gostovanju u Zenici, rivalu koji je pokazao ubedljivo najviše u borbi za Evropsko prvenstvo i zahvaljujući tome već overio vizu za Holandiju. Ipak, motiv da poprave utisak bio je dovoljan Orlovima da se izdignu i u trenutku odluke se pokažu u najboljem svetlu.

Uprkos motivu da na vreme trasiraju put u željenom smeru futsaleri Srbije su u najvišu brzinu ubacili tek posle gola rivala. Pogodak Marina Sesara inicirao je sjajna dva minuta i tri gola Orlova, a nakon blickriga u režiji Rakića i Pršića, domaćin je krenuo u ofanzivu sa pet igrača što je u nekoliko situacija moglo da ih košta i ubedljivijeg poraza. Ipak, reprezentaija Srbije, kao i Bosne i Hercegovine, nije uspela da iskoristi šanse koje je kreirala u nastavku te je rezultat ostao nepromenjen do kraja susreta.

Želeći da makar ublaže prvi poraz u kvalifikacijama izabranici Iva Kreza su i u drugom poluvremenu sve karte stavili na ofanzivu, međutim, uz dve pogođene stative, Orlove je sačuvao raspoloženi golman Jakov Vulić koji je imao devet intervencija.

Zanimljivo, domaćin je utakmicu završio bez golmana pošto su oba čuvara mreže isključena u drugom poluvremenu zbog igranja rukom van kaznenog prostora, dok je na drugoj strani utakmicu ranije završio Lazarević zbog dva žuta kartona.

Srbija je pobedom u Zenici takmičenje završila na drugom mestu Grupe 4 sa devet bodova i za mesto na Evropskom prvenstvu u Holandiji će se boriti u novembarskom baražu protiv Belorusije. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina je obezbedila prvi plasman na kontinentalnu smotru u svojoj istoriji.



tagovi

EP u futsalufutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara