Milan Gajić i Saša Zdjelar (©YouTube/CSKA TV)
Milan Gajić i Saša Zdjelar (©YouTube/CSKA TV)

Gajić ide po deveti, a Zdjelar po šesti trofej u karijeri

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.07.23. | 11:44

CSKA iz Moskve od 16 časova igra Superkup Rusije protiv aktuelnog šampiona Zenita

Srpski fudbaleri Milan Gajić i Saša Zdjelar su navikli da osvajaju trofeje. Počev od prvog koji su osvojili zajedno, 2015. godine na Mundijalitu na Novom Zelandu, obojica su do sada prikupili brojne medalje. Prethodnu, minulog proleća, opet su osvojili zajedno, kada su sa CSKA iz Moskve trijumfovali u Kupu Rusije. To ih je dovelo u šansu da ove subote od 16 časova prigrle još jedan pehar, u Kazanju će igrati Superkup Rusije protiv aktuelnog šampiona te zemlje Zenita.

Gajić je sa Crvenom zvezdom četiri puta bio prvak Srbije, ima i dva nacionalna kupa, tako da je na koti od osam medalja. Zdjelar sa Partizanom nije došao do titule, samo do dva Kupa Srbije, ali je zato sa Olimpijakosom 2016. godine bio šampion Grčke. Njemu je kup sa CSKA bio peti pehar u seniorskoj karijeri.

Izabrane vesti

Za novi možda Armejci nisu danas favoriti, mada igra se jedna utakmica na neutralnom terenu i tu je zaista sve moguće. Pripremni period ne obećava preterano, ali u Moskvi su optimisti.

Trener Vladimir Fedotov toliko veruje u ekipu koju ima, da tokom ovog leta gotovo da nije pravio nikakve izmene. Otišao je desno krilo Žesus Medina u gradskog rivala Spartak za 6.000.000 evra, a pristigao je levi bek Mojses iz Internasionala u transferu vrednom 2.300.000 evra.

16.00: (2,10) Zenit (3,40) CSKA Moskva (3,60)

Pominjala je se samo mogućnost da CSKA vrati svog dugogodišnjeg desnog beka Marija Fernandeza, koji je ovog leta raskinuo ugovor sa Internasionalom. Imao je 32-godišnji Brazilac džentlmenski dogovor da, ako se bude vraćao u Rusiju, prvo priča sa upravom CSKA, za koji je nastupao 10 sezona. Međutim, Armejci su mu odmah rekli da im ne treba, jer su zadovoljni Gajićevim igrama. U medijima se sada priča da bi Fernandez mogao zato da zaigra naredne sezone za Zenit.

Manjak transfera u CSKA? Verovatno zato što su smatrali da im pojačanja ne trebaju. Fernandez se svakako ne vraća. Smatram da imaju boljeg desnog beka od Fernandeza. Da, mislim da je Gajić bolji! Zato, realno ni nije bilo potrebe da se bore za njegov potpis“, rekao je iskusni ruski trener Juri Sjomin, nekadašnji strateg Lokomotive i Rostova.

Za razliku od Moskovljana, Zenit je bio vrlo aktivan na letnjoj pijaci. Iz Korintijansa je kupio Gustava Mantuana, a iz Sočija Aleksandra Kovalenka, obojicu za po 2.000.000 evra. Za 540.000 je doveo Nikitu Gojla, Brazilac Du Keiroz je došao kao slobodan igrač, a Zenit je za 9.000.000 kaparisao i 17-godišnjaka iz Korintijansa Pedra, koji će se u Rusiju doseliti na zimu, kada bude postao punoletan. Dakle, Zenit je već potrošio blizu 14.000.000 evra na novajlije i deluje da će da bude još jači nego prošle sezone.

Imao je prvak Rusije i kvalitetnije pripreme od CSKA. Organizovao je u Sankt Peterburgu Pari Premijer kup, na kojem su učestvovali Nefči, Crvena zvezda i Fenerbahče. Kao što već verovatno znate, Zenit je taj turnir završio sa pet poena, pošto je savladao Azerbejdžance (3:1), izgubio od Beograđana (2:1), a zatim odigrao 0:0 sa Fenerbahčeom, što mu je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca bilo dovoljno za drugu poziciju.

CSKA je imao manje atraktivne pripreme, odigrao je dva prijateljska meča sa Dinamom iz Moskve i oba izgubio ubedljivo, sa po 5:0 i 6:3. Uprkos tome, Saša Zdjelar je optimista i veruje da će Armejci da osvoje Superkup Rusije.

„Moram da priznam da je Zenit veoma dobar tim, što je i dokazao ponovo prošle sezone. Ipak, verujem da je CSKA dovoljno kvalitetan da mu se odupre. Ako budemo igrali na najvišem nivou, imamo dobre šanse da pobedimo i dođemo do trofeja“, smatra Zdjelar.

Prošle sezone je u Sankt Peterburgu bilo 2:1 za Zenit, ali je posle toga u martu ove godine CSKA kao domaćin savladao aktuelnog šampiona sa 1:0.

Izdvojio bih susret sa Zenitom u martu. Ta pobeda nam je podigla samopouzdanje i dokazala svima da je ova ekipa sposobna za mnogo toga. U finišu sezone gotovo da nismo nigde gubili poene, a uz to smo stigli do cilaj u Kupu Rusije“, dodao je Zdjelar.

SUPERKUP RUSIJE

Subota

16.00: (2,10) Zenit (3,40) CSKA Moskva (3,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup RusijeZenitCSKA MoskvaSaša ZdjelarMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara