Patrik van Anholt i Fatih Terim (©Reuters)
Patrik van Anholt i Fatih Terim (©Reuters)

Galatasaraju se crno piše, rutina za Seltik, popravni za Kairat

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.08.21. | 10:34

Revanši prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Tim iz Istanbula čekaju naoštreni Škoti u Pertu. Zeleno-beli igraju na krilima sjajnog Japanaca Furuhašija. Ekipa iz Almatija juri evropsku jesen u Jerevanu

Ove sezone igraće se samo dve runde kvalifikacija za Ligu Evrope, za razliku od četiri kruga u Ligi šampiona i Ligi konferencije. Danas je na programu šest utakmica revanša prvog kola.

Ne blistaju turski klubovi u Evropi poslednjih godina. Velikan iz Istanbula je razbijen od PSV Ajndhovena u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (u dvomeču 2:7). Četa Fatiha Terima je loše odigrala i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U prvom meču na stadionu Bašakšehira bilo je samo 1:1 protiv Sent Džonstona pred revanš u škotskom gradu Pertu (20.00). Osvajač FA kupa Škotske ima šansu pred svojim navijačima da izbaci favorizovani tim s Bosfora.

Izabrane vesti

20.00: (3,80) Sent Džonston (3,20) Galatasaraj (2,10)

Kapacitet stadiona Mekdirmit park će biti smanjen, ali se očekuje velika podrška za Svece.

"Ovo je velika utakmica za Sent Džonston. Za klub poput našeg ovo je veliki izazov protiv tako moćnog kluba kao što je Galatasaraj. Svi se radujemo revanšu. Oduševljeni smo što smo se vratili sa pozitivnim rezultatom. Naš rival je veliki favorit, ali ponekad pobeđuje i autsajder“, rekao je menadžer Sent Džonstona Kalum Dejvidson, prenosi Skaj Sports.

---------------------------------

Utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Galata ima poznate fudbalere, ali u poznim igračkim godinama. Tako su u prvom meču u Istanbulu na klupi sedeli Kolumbijac Radamel Falkao i Alžirac Sofijan Feguli, igrači koji imaju veliki plate i koji su na izlaznim vratima vicešampiona Turske. Šansu u nastavku su dobili Arda Turan, Balaban, Dijanj. Najistureniji u napadu bili su Holanađanin Rajan Babel i Egipćanin Mostafa Mohamed.

Pobednik ovog dvomeča igraće sa danskim Randersom u plej-ofu za Ligu Evrope, dok će poraženi na megdan boljem iz duela LASK – Vojvodina u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencije.

Seltik je posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona morao da se zadovolji borbom za Ligu Evrope. Na pragu je prolaska u plej-of posle pobede u prvom meču u Češkoj protiv Jabloneca sa 4:2. Tim australijskog stručnjaka Andža Postekoglua se trgao posle lošeg starta. Za vikend su Kelti dobili Dandi Junajed sa 6:0 u Premijer ligi Škotske, a blistao je Japanac Kjogo Furuhaši, letošnja akvizicija iz Kobea. On je dao gol i u Jablonecu i potvrdio da će biti kapitalno pojačanje za zeleno-bele. Iako je nedeljama na meti Kristal Palasa u Seltiku je ostao Francuz, napadač Odson Eduar. Seltik ne bi trebalo da ima problem da sačuva dva gola prednosti iz Češke.

20.45: (1,35) Seltik (5,30) Jablonec (8,00)

Kairat, koga je Crvena zvezda izbacila u protekloj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, nije uspeo u prvom meču u Almatiju da pobedi Alaškert. Jermenski prvak je odoleo, bilo je 0:0, pa na svom terenu u Jerevanu ima šansu da danas (17.00) izbori evropsku jesen. Pobednik ovog dvomeča izboriće plasman makar u Ligu konferencije, ako ispadne u plej-ofu za Ligu Evrope.

17.00: (3,50) Alaškert (2,95) Kairat (2,35)

Kairat je u nedelju dobio Zejcu sa 3:0 u Kupu Kazahstana, dok Alaškert nije igrao domaće prvenstvo proteklog vikenda. Tim srpskih internacionalaca, golmana Ognjena Čančarevića i veziste Branka Mihajlovića nije dobro počeo sezonu. Na četiri poslednje utakmice je tri puta poražen, uz remi pre sedam dana u Kazahstanu.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – REVANŠI

Utorak

Flora - Omonija 2:2 posle penala (2:1, 0:1) /prvi meč 0:1/

Slovan - Linkoln 1:1 (1:0) /prvi meč: 3:1/

Četvrtak

17.00: (3,50) Alaškert (2,95) Kairat (2,35) /prvi meč: 0:0/

18.00: (1,90) HJK Helsinki (3,50) Nefči (4,10) /prvi meč: 2:2/

19.00: (3,80) Anortozis (3,45) Rapid Beč (2,00) /prvi meč: 0:3/

19.00: (2,25) Žalgiris (3,10) Mura (3,50) /prvi meč: 0:0/

20.00: (3,80) Sent Džonston (3,20) Galatasaraj (2,10) /prvi meč: 1:1/

20.45: (1,35) Seltik (5,30) Jablonec (8,00) /prvi meč: 4:2/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeGalatasarajSent DžonstonSeltikJablonec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara