Detalj sa meča Genk - Rapid Beč (©Reuters)
Detalj sa meča Genk - Rapid Beč (©Reuters)

Genkova panika i kriza koja traje

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 11:07

Štrumfovi su izgubili sve utakmice koje nisu smeli, a Šarlroa će u četvrtak od 21.00 časova pokušati da se nadoveže na njihove užasne rezultate. Promo kvota u Mozzartu na trijumf domaćina je 1,95

Genk je upao u lošu formu u najgorem mogućem momentu, a nije mu pomogla ni smena trenera da spase evropsku sezonu. Na to su se nadovezali i užasni rezultati u prvenstvu, pa ukoliko se stvari drastično ne promene što pre, sledeće sezone Štrumfovi neće igrati u Evropi. Štaviše, trenutno su bliži selidbi u drugi rang! Vedrije dane pokušaće da najave u četvrtak od 21.00, kada im u goste dolazi opasni Šarlroa na zatvaranju 19. kola šampionata.

Svako ko se iole bavi fudbalom zna kako u teoriji treba da izgleda forma tima sa kraćom klupom, kakvu ima Genk. Mora da se podigne što pre ako se igraju evropske kvalifikacije, a onda se krajem septembra i početkom oktobra malo spušta ritam, kako bi ekipa bila na vrhuncu krajem godine, kada se igraju najvažniji mečevi.

Izabrane vesti

18.45: (1,75) Antverpen (3,60) Epen (4,90)

To ipak nije tako jednostavno, iskusni trener Džon van den Brom nije uspeo da podigne ekipu na vreme, što je donelo paniku u redove šampiona Belgije iz 2019. godine. Uprava je povukla nepopularan potez u možda i najgorem momentu, posle remija sa Mehelenom (1:1) pretprošlog vikenda.

Van den Brom je dobio otkaz, na njegovo mesto je stigao nekadašnji pomoćni trener Partizana Bernd Štork, ali u izuzetno teškom momentu. Već tog četvrtka je ekipu čekala veoma važna utakmica sa Rapidom u Ligi Evrope, gde je pobeda mogla da donese plasman u šesnaestinu finala, a najmanje selidbu u Ligu konferencije. Genk je međutim poražen sa 1:0, što je Austrijance odvelo u najmlađe takmičenje UEFA, a Štrumfovi su se oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Usledio je zatim još jedan poraz, u nedelju u domaćem šampionatu od Genta, takođe sa 1:0. Štorkov novi tim je tako vezao i sedmi meč bez pobede u svim takmičenjima, pa sada ima samo pet poena više od Zultea, koji je na mestu u plej-autu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Plej-of i borba za titulu 15 kola pre kraja ligaškog dela prvenstva deluju kao nemoguća misija, četvrtoplasirani Antverpen ima 11 poena više. Čak ni osmo mesto i doigravanje za mesto u Ligi konferencije nisu tako lako dostižni, Kortrajk ima šest poena više od Genka.

S druge strane, Šarlroa je u sjajnoj formi, pobedio je na tri od poslednja četiri meča i eventualnim trijumfom večeras probio bi se do trećeg mesta na tabeli.

Poslednja dva trijumfa Zebre su ostvarile nad Standardom u Liježu (3:0) i Ostendeom (1:0), sve bez primljenog gola. Ono što je posebno vredno pomena je da su na ta dva meča bile bez prvotimaca Kena Nkube, Žila van Klimputa i Stivena Vilemsa. Njih trojica neće igrati ni danas.

Šarlroa je sredinom oktobra savladala Genk sa 2:0. Tada su doduše gosti imali drugog trenera.

Mnogo elemenata može da se promeni zbog drugog trenera. Pogotovo kada gledamo presing i intenzitet kojim igraju igrači. Očekujem zato meč sa puno duela“, kazao je trener Šarlroe Edvard Stil.

BELGIJA 1 - 19. KOLO

Utorak

Serkl Briž - Seren 2:0 (1:0)

/Hotić 20, Lopes 45/

Anderleht - Sint Trojden 2:0 (0:0)

/Refaelov 60, Ašimeru 90+5/

Ostende - Kortrajk 0:2 (0:1)

/Den 45, Vandendriše 63/

Sreda

Mehelen - Gent 4:3 (1:1)

/Mrabti 36, 60, Storm 54, 70 - Tisudali 33, 68, Depoatr 50/

Varegem - Union 0:2 (0:2)

/Vanzejr 19, Burgs 39/

Leven - Briž 1:4 (0:1)

/Mertens 85 - Lang 26, Katalere 67, 76, Vanaken 72/

Standard - Beršot (uskoro opširnije)

Četvrtak

18.45: (1,75) Antverpen (3,60) Epen (4,90)

21.00: (1,95) Genk (3,60) Šarlroa (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1GenkŠarlroa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara