Stadion Estorila (©AFP)
Stadion Estorila (©AFP)

Glamur se vraća u Primeiru

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 13:12

Estoril kolo vodi u portugalskoj drugoligaškoj konkurenciji, gde ga večeras očekuje duel sa Oliveirenseom

Ima još vremena da se situacija promeni, ali deluje da ćemo od naredne sezone u Primeiri da gledamo Estoril. I to posle tri godine pauze. Sastav iz jednog od najskupljih mesta za život na čitavom Iberijskom poluostrvu, luksuznom priobalnom području u blizini Lisabona gde mahom uživaju bogati stranci, vodeći je u portugalskoj drugoj ligi, sa pristojnom zalihom pred finiš sezone.

-------------------------

Izabrane vesti

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

Estoril ima devet bodova više od najbližeg pratioca Feirensea, 10 u odnosu na Akademiku i 11 koraka je daleko od Vizele, koji teorijski mogu da mu preotmu lidersku poziciju. Mada, kako deluje četa trenera Pedra Duartea, malo je verovatno da do toga može da dođe. Kanarinci su u seriji od šest ligaških pobeda, pregrmeli su mini-krizu krajem januara i početkom februara, kada su postili na četiri meča, i sva je prilika da će večeras da nastave da krče put ka najvišem rangu.

21.00: (1,38) Estoril (4,20) Oliveirense (8,50)

U sklopu 26. kola šampionata Estoril dočekuje Oliveirense, koji je prvi iznad crte i samo je dva boda daleko od davljenika Porta II i Varzima (21.00). Gost je dugo bez pobede. Poslednji put se radovao pre mesec i po dana, a od tada je odigrao šest mečeva i na njima doživeo četiri poraza. Istina, remi u protekloj rundi sa Akademikom iz Koimbre, koja se bori za drugu direktnu ulaznicu za najjači portugalski rang, pokazuje da ima još baruta u redovima tima iz Aveira.

Tradicija je na strani Estorila, koji je na dosadašnjih 17 dvoboja sa Oliveirenseom slavio u 10 navrata i izborio šest remija, uz tek jedan poraz.

17.00: (2,60) Akademiko Vizeu (2,65) Varzim (3,15)

U drugom meču današnjeg programa Akademiko Vizeu je domaćin Varzimu (17.00). U poslednjem međusobnom duelu ovih timova, u prvom delu sezone, zabeležen je remi, a Vizeu je neporažen na devet proteklih prvenstvenih dvoboja sa Varzimom.

Akademiko na ovaj meč dolazi posle remija u poseti Feirenseu. Ovim rezultatom dodao je treću uzastopnu utakmicu ne znajući za ukus poraza, u kojem sada zauzima 13. poziciju, sa 26 bodova. Sa druge strane, Varzim stiže na megdan posle slavlja kod kuće nad Mafrom od 2:0, kojim je prekinuo niz od dva poraza u takmičenju u kojem je poslednji sa 21 bodom.



tagovi

Portugal 2EstorilPortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara