Tadeu, golman Gojasa (©Reuters)
Tadeu, golman Gojasa (©Reuters)

Gojas drugoligaš

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 02:32

Ekipa iz Gojanije ispala iz Serije A posle remija na svom stadionu protiv Bragantina

Dobili smo i treći tim koji naredne sezone neće igrati u brazilskoj Seriji A. Botafogu i Koritbi pridružio se Gojas. Ekipa iz Gojanija imala je poslednju šansu da ostane u igri za opstanak u meču pretposlednjeg kola protiv Bragantina, ali je odigrala samo 0:0 protiv Bikova koji su u vlasništvu kompanije Red Bul.

Gojas je samo pobeda ostavljala u igri za društvo najboljih, ali domaćin ništa nije mogao. Gosti su bili bliži tri boda, imali su veći posed lopte, više udaraca na gol rivala. Fudbaleri iz Gojanije su samo jednim ugrozili golmana Bragantina Klejtona.

Izabrane vesti

Pošto su savladali Botafogo u prethodnom kolu, dočekali kikseve Baije i Fortaleze, u Gojasu su se ponadali da mogli u foto-finišu čak i da izađu iz opasne zone, međutim, Baija ih je razočarala savladavši još jednog direktnog rivala, Fortalezu u nedelju. Poslednji trzaj protiv Bragantina je bio neuspešan. Verdao će naredne sezone da igra u Seriji B.

Gosti je ovim remijem propustili prliku da eventualno ugroze Santos, koji je na poslednjem mestu koje vodi u Kopa Libertadores. Bikovi će morati da se zadovolje plasmanom u Kopa Sudamerikanu, drugograngirano takmičenje na tlu Južne Amerike.

U petak u poslednjem kolu pašće odluka o poslednjem putniku u niži rang, a to će najverovatnije da bude Vasko da Gama koje samo čudo može da ostavi u elitnom rangu. Fortaleza je izvesno ostala u najboljoj ligi (ima bolju gol-razliku od tima iz Rija za čak 12 uz tri boda više) iako je u nedelju razbijena na svom terenu od Baije. Tim iz Salvadora je tim trijumfom i definitivno ostao u najjačem rangu u zemlji fudbala.

Pretposlednje kolo brazilske Serije A je obeležila pobeda Flamenga protiv Internasionala na Marakani sa 2:1. Crveno-crni su na korak do odbrane trona. Za to im je potrebna pobeda u petak u Sao Paulu protiv Trikolora ili da Internasional ne osvoji tri boda na svom terenu protiv Korintijansa.

Poznati su i svi putnici u Kopa Libertadores, a to su Flamengo, Internasional, Atletiko Mineiro, Sao Paulo, Fluminense, Gremio, Santos i šampion Južne Amerike Palmeiras.

BRAZIL 1 - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Koritiba - Seara 0:2 (0:0)

/Vizeu 51, Mineiro 74/

Nedelja

Fortaleza - Baija 0:4 (0:1)

/Rodriginjo 7, 62, 66, Rosi 81pen/

Korintijans - Vasko da Gama 0:0

Flamengo - Internasional 2:1 (1:1)

/De Araskaete 29, Barbosa 63 - Edenilosn 12pen/

Sport Resife - Atletiko Mineiro 2:3 (1:1)

/Dalbertp 33, Tijago Neves 87pen - Žair 7, Tjere 50ag, Maroni 90+8/

Gremio - Atletiko Paranense 1:0 (0:0)

/Tasijano 77/

Santos - Fluminenese 1:1 (0:1)

/Mota 88 - Luka 16/

Ponedeljak

Gojas - Bragantino 0:0

22.00: (1,65) Palmeiras (3,70) Atletiko GO (5,70)

Utorak

00.00: (8,50) Botafogo (4,50) Sao Paulo (1,40)

***kvote su podložene promenama



tagovi

BrazilBrazil 1FK GojasGojasBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara