Fudbaleri Moldea (©Reuters)
Fudbaleri Moldea (©Reuters)

Gol-mašina Ohi teroriše u Elitseriji, Rozenborg u nokdaunu

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 12:52

Napadač Moldea postigao četiri gola na poslednje dve utakmice. Velikan iz Trondhajma vezao tri poraza

Dok ga zvezdaši željno iščekuju, Ohi Omoidžuanfo nemilosrdno trese mreže u norveškoj Elitseriji. Napadač Moldea postigao je četiri gola na poslednje dve utakmice u prvenstvu i tako verovatno zadao glavobolje rukovodstvu Crvene zvezde. Cena napadača norveškog vicešampiona je sigurno skočila, mada čelnici Moldea ne mogu baš da "zatežu" jer mu ugovor ističe na kraju godine. Norveški napadač nigerijskog porekla postigao je čak 11 golova na 10 mečeva.

Molde je prošle sezone bio u senci Bodea, ali u ovom šampionatu bi kruna mogla da se vrati na Aker stadion. Oba tima imaju po 23 boda, s tim da Molde ima meč manje.

Izabrane vesti

Tim koji je nekada s klupe predvodio Ole Gunar Solskjer danas (18.00) ne bi trebalo da ima problema protiv Stremsgodseta koji je na 10. mestu u elitnoj lgi Norveške. Vicešampion na svom terenu ima četiri trijumfa i poraz od Volerenge, dok je tim iz Dramena na četiri utakmice osvojio samo bod, uz tri poraza.

18.00: (1,35) Molde (5,30) Stremsgodset (8,00)

Molde ima dosta problema s povredama na početku šampionata. Van stroja su Elingsen, Haralseid, Knudson, Linde, Sigurdson i Sjolstad. Kod Stremsgodseta van tima su Mikelson i Salvesen.

---------------------------------

Sve utakmice današnjeg programa Elitserije možete da pratite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registarcija je besplatna.

----------------------------------

Šampion Bode Glimt ove sezone je slabiji što je očekivano jer su trojica najboljih igrača napustila klub posle sezone iz snova. Ipak, trener Kjetil Knutsen i dalje ne odustaje od stila igre na gol više. Bode daje skoro dva i po pogodak po meču i u novom šampionatu, a najbolji strelac tima je Erik Bothajm sa sedam golova. Šampion gostuje Sandefjordu, timu koga čeka borba za opstanak. Za Bode neće igrati Ola Solbaken. On je povredio rame i čeka ga nekoliko nedelja pauze. Van stroja su i Nigerijac Bonifejs i Sorli.

18.00: (4,80) Sandefjord (3,90) Bode Glimt (1,70)

Rozenborg je i ove sezone u nokdaunu. Poražen je na tri vezane utakmice i borba za titulu je gotovo izgubljena već posle trećine šampionata. Ako ovako nastavi velikan iz Trondhajma strepi i za mesto u Evropi. Prilika za crno-bele da izađu iz krize je duel protiv Havesunda (18.00) koji je u naletu, ima dva vezana trijumfa.

18.00: (1,93) Rozenborg (3,50) Havesund (4,00)

Stabek je crnoj seriji od pet poraza, što je najgori niz kluba od 2014. godine. Bran je takođe razočaranje sezone. Tim iz Bergena je zakucan za dno, sa samo četiri boda, a na svom terenu dočekuje Lilestrem. Povratnik u elitni rang je u odličnoj formi, pobedio je tri meča u nizu i probio se ka sredini tabele.


tagovi

NorveškaNorveška 1MoldeOhi OmoidžuanfoBode Glimt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara