Fudbaleri Genka (©AFP)
Fudbaleri Genka (©AFP)

Gostovanje nepogrešivim Momcima uvek teško za Štrumpfove

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 14:36

Kortrajk dočekuje Genk u sklopu 3. runde prvenstva Belgije

Između dva evropska meča protiv Šahtjora iz Donjecka Genk ide u Kortrajk. A gostovanje Momcima je uvek teško za Štrumpfove. Nešto uži teren na Guldensporenstadionu i protivnik koji fizički igra jako, predstavljali su u prethodnom periodu često nepremostivu prepreku za Genk. Biće neugodno i zahtevno i u večerašnjem su susretu 3. kola Župiler Pro lige, jer Kortrajk je odlično započeo sezonu.

20.45: (3,05) Kortrajk (3,45) Genk (2,30)

Izabrane vesti

Kortrajk je jedini tim u ligi sa maksimalnim učinkom u uvodne dve runde prvenstva Belgije, samim tim i lider. Prošle sezone bio je bolji na svom terenu od Genka sa 2:1, a Štrumpfovi su pokorili teren rivala tek dva puta na 11 proteklih dvoboja.

"Nismo zabrinuti, jer je naš nivo igre bio zaista dobar poslednjih nedelja. Ali sada nam je potreban rezultat. Na kraju, sve se svodi na to da li ste pobedili. I igrači to znaju. Moramo da učinimo sve da pobedimo, a opet još nismo završili sa Šahtjorom. Dozvoliću nekim momcima koji su već igrali dosta da se malo odmore. Samo želim da započnem meč sa igračim koji su svežiji", istakao je strateg Genka Jon van den Brom, koji neće moći da računa na Presijada i Juklereda.

Genk je dakle razočarao sa samo jednim bodom osvojenim protiv Standarda, dok je pre osam dana poražen kod kuće od Ostendea sa 4:3. Sa druge strane, Kortrajk je posle slavlja nad Seranžom kod kuće sa 2:0 pre šest dana pokorio Antverpen minimalcem.

"Igramo protiv najbolje ekipe u ovom trenutku. Genk igra bolje nego što njegovi bodovi pokazuju. Uvek ima mnogo šuteva, pun je ofanzivnih opcija sa Itom, Bongondom, Tresorom i Onuačuom, ali imaju i jake defanzivce. Biće izazov zadržati ih uz snažan odbrambeni blok", ocenio je Luka Elsner, kormilar Momaka.

Bitka u Antverpenu rezultirala je sa tri boda, nažalost i sa tri povrede. Srpski internacionalac Aleksandar Radovanović pati od povrede tetive pete i nije mogao da trenira ove nedelje. Ruže ima bol u kolenu, a Badamosi je imao uganuće skočnog zgloba i radi na rehabilitaciji u teretani.


tagovi

Belgija 1KortrajkGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara