(©Reuters)
(©Reuters)

Grčki derbi istine: Može li PAOK da uzdrma Olimpijakos i uključi se u borbu za titulu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 14:44

Sastav Pedra Martinsa preživeo je Tumbu, a sada ima priliku da stavi tačku na priču ko će do šampionskog zvanja

Grčki derbi istine u miru i tišini. Nisu prošle ni dve nedelje, tenzije se nisu slegle, a ponovo će prštati na relaciji Atina – Solun. Olimpijakos suverno vlada Grčkom, spreman je za novo krunisanje, a današnjim trijumfom bi otklonio sve dileme. PAOK ne može da pokvari planove Pirejcima iako bi to žarko želeo. Predaleko je, ne može da se upusti u borbu za titulu, ali na Karaiskakisu kreće u napad na drugo mesto.

Da crveno-beli i crno-beli imaju velike ambicije pokazuje zimski prelazni rok. Olimpijakos je dominantan u prvenstvu Grčke i teško je poverovati da neko može da ga zaustavi na putu do titule. Eventualno uspori, ali bi prosipanje ogromne bodovne razlike bilo pravo malo čudo. A čuda se trenutno događaju u Solunu. PAOK pravi drim-tim za grčke uslove. Danas je odjeknula bomba u Solunu, osetili su i Pirejci podrhtavanje tla. Šinđi Kagava potpisao je za PAOK. Takođe, gazda Ivan Savidis doveo je u januaru Babu Rahmana i Kristijana Oliva. Spremljen odgovor imali su pirejski crveno-beli koji su angažovali Sokratisa Papastatopulosa.

Izabrane vesti


Upustiće se PAOK u borbu za kvalifikacije za Ligu šampiona. Nakon burnog prelaznog roka punog zvučnih imena koja su se usidrila na Tumbi, PAOK je izrastao u prvog favorita za drugo mesto i glavnog konkurenta Olimpijakosu. Trijumfom u derbiju približio bi se Pirejcima, ušao u zonu manju od 10 bodova zaostatka i tek bi onda krenulo da kuva u Grčkoj.

Olimpijakos je bez poraza u tekućoj sezoni. Besprekornu godinu imaju Pirejci u Zemlji bogova. Poučeni iskustvom iz ranijih godina kada su umeli da ostanu bez titule, ove ništa ne prepuštaju slučaju. Preživeli su Pedro Martins i njegovi izabranici Solun, podela plena na Tumbi više je odgovarala crveno-belima, a ukoliko odbiju današnji nalet PAOK-a, šampionska kruna biće kaparisana.

Sa jedne strane Andrija i Živko Živković, a sa druge Lazar Ranđelović. Sva trojica nalaze se na spisku igrača za derbi 19. kola grčke Superlige (18.30). Andrija Živković viđen je kao starter. U neverovatnoj je formi i uživa puno poverenje Pabla Garsije. Procvetao je Živković na Tumbi i izrastao u lidera crno-belih. Proteći će današnji susret na Karaiskakisu bez zvezda zimskog prelaznog roka. One će osetiti čari grčkog derbija narednom prilikom. Večeras će biti nemi posmatrači.

Amr Varda i Mihael Krmenčik za kratak period su uz Andriju Živkovića postali pokretačka snaga PAOK. Crno-beli će se fokusirati na zaustavljanje Masurasa i El-Arabija koji je nezaustavljiv. Marokanac je sa 14 pogodaka prvi strelac lige i konstantna pretnja po gol rivala.


tagovi

OlimpijakosPAOKGrčka 1Andrija ŽivkovićŽivko ŽivkovićLazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara