Miodrag Grof Božović (©Shutterstock)
Miodrag Grof Božović (©Shutterstock)

Grof Božović „debituje“ protiv indisponiranog CSKA

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 12:18

Bivši strateg Crvene zvezde je preuzeo Arsenal iz Tule tokom reprezentativne pauze. Prvi meč sa njim na klupi pretposlednji tim ruske Premijer lige igra u nedelju od 13 časova protiv Armejaca

Znaju Rusi vrlo dobro – kada je teško, zovi Miodraga Božovića. Crnogorski stručnjak godinama sa uspehom radi u ruskoj Premijer ligi, a profilisao se kao strateg za manje klubove, sa kojima se traži borba za opstanak. Arsenal iz Tule je jedan od takvih, loše je otvorio sezonu i u zoni ispadanja je, pa je tokom minule pauze za utakmice reprezentacije angažovao popularnog Grofa, da vadi kestenje iz vatre.

Božović je već jednom trenirao Arsenal, pa zato ne možemo da kažemo baš da ove nedelje od 13 časova debituje na klupi tima iz Tule. Recimo samo da je ovo njegov povratak, a na papiru nije mogao da bude teži – protiv CSKA Moskve.

Izabrane vesti

13.00: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA (1,75)

Ipak, nisu Armejci na onom nivou kao u sezoni 2017/18, kada je Božović prethodni put vodio Arsenal. CSKA ove sezone prvi put posle dugog niza godina ne igra uopšte u Evropi, a u prvenstvu opet ne briljira. Ima posle šest odigranih kola po tri pobede i poraza, a ono što Moskovljane sigurno posebno boli je što su izgubili od svih rivala iz vrha.

Izabranici Alekseja Berezuckog su prvo poraženi od Lokomotive i Dinama, a taman kada je delovalo da će se izvući iz krize, posle dva uzastopna trijumfa, Zenit ih je pred odlazak na pauzu spustio na zemlju – 1:0.

Ako su Armejci na zemlji, onda je Arsenal u dubokom kanalu. Posle šest kola ima četiri osvojena boda, samo jedan remi iz poslednja tri meča i ubedljivo najviše primljenih golova – 13.

U poslednjoj utakmici izgubili su od konkurenta u borbi za opstanak, Ahmata u Grozniju sa 2:1. Taj meč je obeležio sramotan vodeći gol Ahmata, kada je jedan od dvojice Arsenalovih Srba Uroš Radaković (drugi je Goran Čaušić) izbacio loptu iz igre kako bi se ukazala pomoć jednom njegovom povređenom saigraču. Bernard Beriša je međutim sprečio loptu da izađe u aut, organizovao je zatim kontranapad i Konate je postigao pogodak za 1:0. Nije slučajnost što se to desilo, pre tri godine je baš protiv Ahmata Arsenal tako dao gol, kada je rival stao sa igrom.

Netačno je porediti ta dva dogažaja. Tada niko nije ležao na zemlji, niko nije probao da izbije loptu i niko se nije fokusirao na povređenog igrača. To su dve potpuno različite priče i ne treba povlačiti paralele“, napisao je Arsenal u saopštenju posle utakmice sa Čečenima.

U odnosu na prošlu sezonu i poslednji susret sa CSKA, okončan porazom sa 2:1 u četvrtfinalu Kupa Rusije, Arsenal je ostao bez novog napadača Vejlea, Luke Đorđevića, defanzivca Nikolaja Raskazova i svežeg penzionera, sada sportskog direktora rezervnog tima iz Tule, Kirila Kombarova. Od igrača koji su tu od početka sezone, Božović može da računa na kompletan tim.

Nema povređenih, niti suspendovanih, što ne važi za Moskovljane. U CSKA su bolovanje otvorili Bruno Fuhs, Fernandes i Magnuson.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Lokomotiva - Krila Sovjetov 2:0 (0:0)

/Kamano 59, 80/

Zenit - Ahmat 3:1 (2:0)

/Vendel 9, Jerohin 33, Malkom 83 - Konate 51/

Spartak Moskva - Himki 3:1 (1:0)

/Ajrton 25, Promes 48, Ponse 69 - Glušakov 89/

Nedelja

13.00: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA (1,75)

15.30: (1,80) Soči (3,45) Ufa (4,80)

18.00: (1,38) Dinamo (4,60) Nižnji (9,00)

Ponedeljak

17.30: (1,65) Rubin (3,60) Ural (6,00)

18.30: (3,30) Rostov (3,40) Kransodar (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1CSKA MoskvaArsenal TulaMiodrag Božović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara