Srđan Ivanković (desno)
Srđan Ivanković (desno)

Gruzija sa brazilskim šmekom – stepenica za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 11:38

Futsaleri Bosne i Hercegovine igraju danas (17.30) za prvi trijumf na Evropskom prvenstvu

Kada su još na žrebu izvučene grupe za Evropsko prvenstvo, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine već je imala jasnu sliku oko ambicija, pa su se već od starta sve nade polagale u drugu utakmice grupne faze. Premijerni duel na EP protiv Španije, nije doneo nešto novo. Upisan je poraz od (1:5), ali realno više od toga se protiv sedmostrukog šampiona Evrope nije ni moglo. Nekako je i pre tog meča svaka misao bila usmerena na današnji (17.30) meč protiv Gruzije, selekcija koja je kao i BiH debitant na velikom takmičenju.

Gruzini su na premijeri iznenadili Azerbejdžan (3:2) i tako napravili lep posao za eventualni plasman u četvrtfinale. Reprezentacija koja u timu ima nekoliko naturalizovanih Brazilaca, definitivno predstavlja pretnju i mnogo jačim evropskim selekcijama.

Izabrane vesti

Korpulentni Elisandro, zatim Roninjo, Čaguinja i Feitosa će, bez dileme, biti najveća pretnja po gol izabranika Iva Kreza, koji će, za razliku od meča sa Špancima, u duel sa Gruzijom uči znatno jači. Naime, golmanski tandem Darko Milanović i Stanislav Galić su odradili suspenziju, pa će stručni štab moći računati na njihove usluge.

17.30: (3,90) BiH (4,50) Gruzija (1,65)

Pogotovo se to odnosi na „Deka“ Milanovića, čuvara mreže poznatog po jako dobrom igrom nogom. Ta igra s viškom na terenu pokazala se u kvalifikacijama kao pun pogodak za Zmajeve, pa u istoj taktici vide rešenje za disciplinovanu igru Gruzina.

"Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa „viškom“ što bi trebalo da nam omogući veći posed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova“, poručio je u najavi meča reprezentativac BiH Srđan Ivanković.

I za jedne i za druge biće ovo duel koji će verovatno biti karta za plasman među osam najboljih. Istina, ima još jedna utakmica grupne faze, ali s obzirom da Gruzini igraju protiv Španije, a BiH sa Azerbejdžanom, jasno je da će ovo biti direktan okršaj za plasman dalje.

20.30: (1,15) Španija (7,50) Azerbejdžan (10,0)

---------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U FUTSALU – 2. KOLO

Sreda

GRUPA D

17.30: (3,90) BiH (4,50) Gruzija (1,65)

20.30: (1,15) Španija (7,50) Azerbejdžan (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EP u futsalufutsalFutsal Euro 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara