Benjamin Mora i Veljko Paunović (©AFP)
Benjamin Mora i Veljko Paunović (©AFP)

Gvadalahara na nogama: Paunovićev tim svaka pobeda vodi u polufinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 23:15

Meksička Klausura: Čivas sa oporavljenim najboljim igračem Aleksisom Vegom juri gol minusa (0:1) protiv gradskog rivala Atlasa u revanšu četvrtfinala

Dva najbolja tima u ligaškom delu meksičke Klausure, Monterej i Klub Amerika, obezbedili su polufinale plej-ofa. Tigres je jedva izborio naredne runde posle pobede u San Nikolasu protiv Toluke sa 4:1, u revanšu poražen sa 3:1, dok se najviše uzbuđenja očekuje u duelu ljutih gradskih rivala iz Gvadalahare, Atlasa i Čivas.

Tim Veljka Paunovića je poražen u prvom meču od gradskog rivala sa 1:0. S obzirom na to da je Čivas Gvaladalahara bila bolja u ligaškog delu sezone bilo koja pobeda domaćina noćas (03.05) na stadionu Akron u Zapopanu vodi u duel sa Klub Amerikom u polufinalu. Naime, pravila u plej-ofu u Meksiku su takva da u slučaju da posle 180 minuta bude izjednačen rezultat, plasman u prvom delu sezone je tas na vagi.

Izabrane vesti

Prethodnih godina Atlas je bio bolje plasiran od Čivasa. Crveno-crni su osvojili dva vezana šampionata - Aperturu 2021 i Klausuru 2022. godine, a u prethodnom šampionatu nisu uspeli da se dokopaju ni plej-ofa.

03.05: (2,00) Gvadalahara (3,45) Atlas (3,80)

Dolaskom nekadašnjeg zlatnog omladinca Srbije i trenera Čikaga i Redinga, Čivas je živnuo. Očekuje se pune tribine u Zapopanu, delu milionskog grada Gvadalahare. Domaće navijače je zabrinula povreda najboljeg igrača Aleksisa Vege.

On je morao prošle nedelje da napusti teren u 59. minutu, ali se oporavio i biće u timu u revanšu, takozvanom Clásico Tapatío.

Aleksis Vega je u prvom delu dobio snažan udarac u levu butinu. Razmišljali smo da ga promenimo na poluvremenu, ali smo mu šansu da se vrati na teren, ali se videlo da je i dalje povređen. Kada se ohladio imao je još veći bol. On je jedan od naših ključnih igrača”, rekao je Paunović.

Na osam mečeva koliko je odigrao ove sezone, postigao je tri gola i sakupio tri asistencije. Prvi delo šampionata je propustio zbog operacije kolena.

Ono što raduje Paunovića su tri vezane pobede njegovog tima pred svojim navijačima. U ligaškom delu sezone je bilo 1:1 na stadionu Akron. Prošle nedelje jedini gol za Atlas delo je Alana Toresa u finišu prvog poluvremena.

MEKSIKO, KLAUSURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Monterej - Santos Laguna 2:0 (1:0), prvi meč: 0:0

/Funes Mori 3, Meza 69/

Klub Amerika - Atletiko San Luis 1:2 (0:2), prvi meč: 3:1

/Rodrigez 88 - Bilbao 18, Bonatini 31/

Toluka - Tigres 3:1 (2:0), prvi meč: 1:4

/Rodrigez 26, 53, Ruiz 45+3 - Kordova 70/

Ponedeljak

03.05: (2,00) Gvadalahara (3,45) Atlas (3,80), prvi meč: 0:1

kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoAtlasČivas GvadalaharaVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara