Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gvardiola: Roberto Bađo bi u današnjem fudbalu davao 50 golova po sezoni

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 17:09

„Kada budem imao 72 godine doći ću da radim u Italiji, pitaću ga da mi bude asistent. Probaću da ga vratim fudbalu. Ali, ne možete vi ubediti Bađa u nešto. On odlučuje“

Pep Gvardiola pričao je za Korijere delo Sport u kom je najviše pričao o svom bivšem saigraču Robertu Bađu sa kojim je delio svlačionicu u Breši. Kaže Gvardiola da je Bađo bio u svoje vreme takav fudbaler da je mogao da igra u bilo kojoj ligi na svetu, ali da nije želeo da napusti Italiju.

Takođe, kaže Pep da je Bađo trenutno van dešavanja u fudbalu, da živi na selu sa porodicom, da uživa u malim stvarima. Ali, da bi ga rado video u svom timu.

Izabrane vesti

"Da Roberto Bađo igra u današnjem fudbalu, davao bi po 50 golova po sezoni. Nema sumnje u to", rekao je Gvardiola.

Pa dodao...

"Ne mislim samo na mene i Siti, već na svakog trenera i svaki tim. On je bio fenomen. Igrao je praktično sa samo jednom dobrom nogom, a tada je bilo teško napadačima da prežive u italijanskom fudbalu. Tada je bilo malo prostora, četiri ili pet šansi po utakmici", kaže Gvardiola.

Uporedio je Gvardiola današnji fudbal sa onim koji se igrao u Bađovo vreme, posebno na Apeninima.

"Danas u Seriji A vidite kako napadačima nameštaju mnogo više šansi iz mnogo boljih situacija. Italijanski fudbal će uvek imati element odbrane i kontranapada, to je deo kulture. Ali sa revolucijom Arigo Sakija, pa kasnije sa Sarijem i De Ćerbijem, postoje timovi koji igraju više sa loptom".

Bađo je izjavio da bi voleo da igra kod Gvardiole da je aktivan fudbaler u današnjem vremenu.

"Ako bude razmatrao da se vrati u fudbal i uđe u formu, biće mi drago da dovedem Bađa. U mom timu bi sigurno bio lažna devetka. Ne bi morao mnogo da trči, ali bi sa druge strane imao 500 dodira sa loptom na utakmici i davao bi 50 golova po utakmici".

Nije se tu zaustavljao Pep u maštanju...

"Ne znam da li bi osvojio Zlatnu loptu. Imao bi za protivnike dvojicu vanzemaljaca, Kristijana Ronalda i Lea Mesija. Nemoguće je znati kako bi se sve završilo".

Bađo je oduvek smatran fudbalerom sa pozicijom 9,5. Nije bio klasičan napadač, ali ni klasična desetka.

"Mnogim igračima je Bađo idol, mogu da se dive njegovim klipovima. Još smo u kontaktu, planirao sam da ga posetim, da odem kod njega kući u poslednje dve godine, ali zbog cele ove situacije to nije bilo moguće. Jedva čekam da kuva za mene, briljantan je i u tome. Želim da ga pozovem na finale Lige šampiona, ali nemamo mnogo ulaznica, pa je lakše da organizujemo večeru", rekao je Gvardiola.

Gvardiola i Bađo su igrali zajedno u Breši, a Španac nije štedeo reči hvale za svog bivšeg saigrača.

"Bađo je bio najbolji fudbaler i prema svima se isto odnosio, od predsednika do radnika. Kada budem imao 72 godine doći ću da radim u Italiji, pitaću ga da mi bude asistent. Probaću da ga vratim fudbalu. Ali, ne možete vi ubediti Bađa. On odlučuje", rekao je Gvardiola.



tagovi

Roberto BađoPep GvardiolaĐosep Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara